Призив – обръщение на ОЕЦ по повод предстоящите избори

0

Уважаеми съработници, 

Скъпи братя и сестри в Господа,

 

На 2 октомври 2022 г. ще гласуваме на третите поредни предсрочни парламентарни избори от 2021 година насам. Призоваваме евангелските вярващи и църквите към активна застъп…

Призив – обръщение на ОЕЦ по повод предстоящите избори

Призив – обръщение на ОЕЦ по повод предстоящите избори

Призив - обръщение на ОЕЦ по повод предстоящите избори
Уважаеми съработници, 

Скъпи братя и сестри в Господа,

 

На 2 октомври 2022 г. ще гласуваме на третите поредни предсрочни парламентарни избори от 2021 година насам. Призоваваме евангелските вярващи и църквите към активна застъпническа молитва за тяхното успешно провеждане, съгласно думите на ап. Павел от 2Тим.2:1-4: „И така, увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всички човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да имаме тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината.”

 

Както в обществото, така и всред вярващите има натрупана умора от избори и разочарование от неизпълнени политически ангажименти. Има християни, които не участват на избори, като се позовават на аргументи като: „един глас всъщност няма значение”, или „никой кандидат не отговаря на моите стандарти за морално поведение”, а според трети „политиката е мръсна игра и не искат да участват в нея.”

 

Като граждани на Република България, ние имаме правото да избираме и да бъдем избирани. Уважаваме решението на всеки човек да реализира тези свои права по начин, който той избере. Изборите в една демокрация са инструмент, който не разрешава всички проблеми, но техният резултат оказва влияние върху почти всяка сфера на живота ни.

 

Напомняме, че една от основните форми на изборни престъпления и манипулации е гласуването срещу заплащане или срещу обещана привилегия. Решението за кого да се гласува е лично и е недопустимо да използваме трибуната на повереното ни от Бога служение за политическа агитация.

 

В този смисъл заявяваме, че ние от УС на ОЕЦ не сме влизали в никакви преговори или уговорки с която и да било политическа формация, нито сме упълномощавали наши представители за подобни действия.

 

Призоваваме евангелските вярващи освен да се молят и да гласуват. Участвайки по почтен и свободен начин в изборния процес, ние потвърждаваме грижата си за доброто на нашия народ.

 

Бог да благослови България!

 

П-р Румен Борджиев

Председател на ОЕЦ в България

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.