40 християни отвлечени по време на богослужение в Нигерия

0

Въоръжени мъже са отвлекли 40 християни в неделя по време на църковно богослужение в Северна Нигерия.

 

П-р Джоузеф Джон Хаян, председател на Християнската асоциация на Нигерия (CAN) в щата Кадуна, казва, че нападението е извършено в не…

40 християни отвлечени по време на богослужение в Нигерия
Въоръжени мъже са отвлекли 40 християни в неделя по време на църковно богослужение в Северна Нигерия.

 

П-р Джоузеф Джон Хаян, председател на Християнската асоциация на Нигерия (CAN) в щата Кадуна, казва, че нападението е извършено в неделя, когато въоръжени мъже са нападнали вярващи по време на служба в баптистката църква Беге, в село Мадала, в района на местното управление Чикун, според Ройтерс.

 

Хаян добавя, че 15 души са успели да избягат същата нощ след отвличането им.

 

„Не сме чули нищо за откуп от въоръжените мъже относно останалите отвлечени хора и се молим похитителите да бъдат милостиви и да освободят останалите 25, за да се върнат обратно при семействата им“, коментира Хаян.

 

Нигерия от години се бори със значителни прояви на вътрешно насилие от страната на няколко организации, включително Боко Харам, радикализирани ислямски терористи и локализирано насилие от банди. Десетки хиляди са били убити или отвлечени от тези групи, а стотици хиляди са били вътрешно разселени. Християните в Нигерия са особено уязвими към това насилие. До голяма степен то е религиозно мотивирано и християните страдат значително през последните няколко години, тъй като нивото на джихадизма се повиши в Нигерия.

 

Източник: International Christian Concern

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.