Призив – обръщение на ОЕЦ към църквите и вярващите в България

0

Скъпи братя и сестри в Господа, 

 

Последните събития, на които сме свидетели, ни карат да се замислим, че като Христови последователи ние сме призвани не само да вярваме, но и да живеем на дело онова, което проповядваме. 

Украйна търси Библии

Украйна търси Библии

Призив - обръщение на ОЕЦ към църквите и вярващите в България
Скъпи братя и сестри в Господа, 

 

Последните събития, на които сме свидетели, ни карат да се замислим, че като Христови последователи ние сме призвани не само да вярваме, но и да живеем на дело онова, което проповядваме. 

 

В Лука 21:9-11 Христос ни предупреждава: „И когато чуете за войни и размирици, да не се уплашите; защото тези неща трябва първо да станат, но не е веднага краят. Тогава им каза: Народ ще се повдигне против народ и царство против царство; и ще има големи трусове и в разни места глад и мор; ще има и ужаси и големи знамения от небето.“

 

Всички ние ставаме свидетели на това слово. Но вярваме, че това е време, в което може да покажем Христовата любов на практика. Затова църквите от ОЕЦ в България се обединяваме да помогнем на очакваните бежанци от Украйна. 

 

Призовавам, на първо място да застанем на колене в молитва за народите както на Украйна, така и на Русия, които повече от всякога сега се нуждаят от Божията закрила и милост. Нека се молим за прекратяване на военните действия, да няма невинни жертви и Господ да покаже Своята милост. Призовавам всяка църква и всеки вярващ, според своите възможности да застане в пост и молитва за мира в Украйна. 

 

На второ място, искам да помогнем чисто практически. Тъй като се очаква да има бежанска вълна в страната ни, нека бъдем готови да отворим домовете си или да предоставим места за приютяване на нуждаещи се. Възможно е да има необходимост и от друг вид помощ: транспорт, храна, облекло, предоставяне на работа и др., затова е добре да имаме готовност.  

 

Призовавам всеки, който желае да се включи с помощ за настаняване, или друг вид подкрепа предварително да попълни създадения въпросник на следния линк: https://bit.ly/3pl0xz8

 

Вярвам, че трудните и тежки събития за народа на Украйна са подходяща възможност да покажем Христовата любов на дело.

 

Бог да въдвори мир в Украйна и да пази всеки народ по лицето на земята.

 

п-р Румен Борджиев

председател на ОЕЦ в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.