ПРИТЧИ, глава 5А

0

ПОСТ-СОДОМ Четиво с продължение… „И тъй, синове мои, слушайте ме,и не отстъпвайте от словата на устата ми.Дръжте надалеч пътя си от неяи не се приближавайте до вратата на къщата ѝ,да не би да дадеш разцвета на силите си на другии годините си на немилостивите…“ Пр.5:7-9 Живеем едно пост-содомско общество, което се е еманципирало* от християнския…

ПРИТЧИ, глава 5А

ПРИТЧИ, глава 5А

ПОСТ-СОДОМ

Четиво с продължение…

„И тъй, синове мои, слушайте ме,
и не отстъпвайте от словата на устата ми.
Дръжте надалеч пътя си от нея
и не се приближавайте до вратата на къщата ѝ,
да не би да дадеш разцвета на силите си на други
и годините си на немилостивите.
..“ Пр.5:7-9

Живеем едно пост-содомско общество, което се е еманципирало* от християнския морал и иска да изпита всички наслади наведнъж, като е  готово да ги получи сега и на всяка цена.
…и цената вече се плаща! 

След сексуалната революция през 60-те години на миналия век, която обхвана целия свят, последва развитието на войнствения феминизъм, а след това дойде разпада на семейството и накрая джендър идеологията. Така библейската аскетичност, трезвост и целомъдрие бяха заменени с политкоректност към джендъризъма. Тази идеология, по много радикален начин да се опитва деконструира полът на човешката природа и от анатомична характеристика да го превърне в социокултурна роля,  в която всеки по собствено желание може да изиграе както и когато си поиска. Така се стигна се до идеята, в новите „полови идентичности“, да се посветят децата от детските градини …и всичкото това само в името на свободата и толерантността.

Лекарството за изцеление на обществото от тази сексуална пандемия е известно още от древността и се нарича - ЦЕЛОМЪДРИЕ!

Цялата петата глава на Притчи Соломонови е призив за целомъдрие!

Следва продължение…

…………….

* Еманципациятози термин означава освобождаване от състояние на зависимост, предразсъдъци, ограничения и влияние. Древните гърци са имали идеята за освобождение от някой, който им е налагал закони и ограничения за да ги превъзпита. Такъв те наричали „тиранин“. Такова е отношението на атеистите към Бог – единственият Творец, Законодател и морален стожер във вселената, Който държи над човечеството своите закони морални и етични норми и ценности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.