ПИСМО от пастор ЮСЕФ

0

youcef2Служението Present Truth Ministries наскоро публикува следното писмо от пастор Юсеф, ирански християнин, който е осъден на смърт за вероотстъпничество. В своето писмо Юсеф споделя мисли за своето временно състояние, какво мисли за преследването, и мнението му за изгарянето на Корана.

Молим ви да продължите да се застъпвате за пастор Юсеф и неговото семейство.

Поздрави от вашия слуга и по-млад брат в Христос, Юсеф Надархани.

До: Всички, които се интересуват и са загрижени за моето временно състояние.

Първо, искам да информирам всички мои скъпи братя и сестри, че съм в съвършено здраве тялом и духом. Опитвам се да имам малко по-различен подход от другите по отношение на настоящото време и считам това за време на изпитание и изпитване на моята вяра. И в тези трудни дни, за да докажа своята преданост и искреност към Бог, аз се опитвам да дам най-доброто според силите ми, за да стоя в пътя, който съм научил от Божиите заповеди.

Нуждая се да си напомням възлюбени, че въпреки продължителното изпитание в плът и желанието ми тези дни да приключат, аз съм предал себе си на Божията воля.

Не съм нито политик, нито разбирам от политика, но знам, че както има много общи неща между различните култури, така също има и различия между тези култури по света, които могат да предизвикат критика, като в повечето случаи отклика на подобна критика води до удължаване на проблемите и тяхното изостряне.
От време на време съм информиран за новините, които се разпространяват в медиите за моето временно състояние, както и това, че съм поддържан от различни църкви и известни политици, които настояват за моето освобождаване или за кампании на организации за защита на човешките права, които се противопоставят на повдигнатите срещу мен обвинения. Вярвам, че тези усилия могат да бъдат много полезни за моето освобождаване и зачитането на човешките права по правилния начин може да доведе до постигането на тази цел.

Искам да благодаря на всички, които се опитват да помогнат за постигането на тази цел. Но от друга страна, искам да изразя моето възмущение от оскърбителните думи или дейности, които водят до напрежение и проблеми, които за нещастие са извършвани под предлог, че по този начин се защитават човешките права и свободи, докато крайният резултат е толкова явен за мен. Обидите по адрес на убежденията и вярата на другите хора или националности, независимо дали те са мнозинство или малцинство, е неприемливо и недостойно дело, особенно за тези, които са учени да обичат и уважават другите повече от себе си и да се отнасят към другите, така както искат и към тях да се отнасят.

Също така, изгарянето и обидите не са приемливо поведение за един християнин, но подобава да се покоряваме на Божието Слово и да се смиряваме, което прославя Бог. Аз се опитвам да бъда смирен и покорен към тези, които са на власт, покорен към тези във властта, които Бог е определил да бъдат представители на моята страна, и се моля да управляват страната според Божията воля и да бъдат успешни в това. Знам, че по този начин се покорявам на Божието Слово. Опитвам се да се покорявам заедно с тези, които виждам, че са в същото положение като мен. Те никога не се оплакват, а оставят Божията сила да се изявява в техния живот. И въпреки, че понякога четем, че са използвали правото да бъдат защитавани, понеже имат това право, аз не съм изключение и съм използвал всички възможности и сега очаквам крайното решение.

Така, аз моля всички възлюбени да се молят за мен, така както и Святото Слово казва. Накря, се надявам това (освобождаването) да стане възможно най-скоро, така че властите в моята страна да го направят със свободна воля според тяхното наказателно право и закони, на които са подвластни.

Нека Божията благодат и милост бъдат над вас сега и завинаги. Амин

Юсеф Надархани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.