Презвитер в Китай не скламя глава пред мъчителите си

0
Презвитер в Китай не скламя глава пред мъчителите си

Презвитер в Китай не скламя глава пред мъm...

Презвитер беше вързан за стол в продължение на 24 часа и заплашван от полуцейски служители в китайската провинция Шанси по-рано този месец.

Според „Църква на Изобилие“ в Сиан служители под прикритие са взели брат Уанг от работата му и са го закарал в малък хотел, където са вързали неговите ръце и крака на стол.

След това го заплашвали в опит да го накарат да повдигне обвинения срещу пасторите на църквата, които преди това бяха арестувани, но той отказал.

През 24-те часа, когато брат Уанг е държан, той нито пил вода, нито е спал. Семейството му, отчаяно да разбере местонахождението му, се обадило на полицията и открило, че е бил взет от служители по сигурността на Бюрото за обществена сигурност в Чанба. Той беше освободен сутринта на 2 март.

Миналия август полицията арестува трима членове на църквата, включително двама пастори, и ги задържа шест месеца, без да информира семействата им. Съобщава се, че са били измъчвани по време на затварянето си.

Въпреки преследването, пред което са изправени, членовете на църквата са готови да се пожертват за своята вяра и се молят за местно правоприлагане.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Затворник в Иран е освободен

Благодарете на Бога за освобождаването от затвора на иранския християнин Милад Гударзи по-рано този месец. Той е седмият обънал се към християнството, за който се знае, че се е възползвал от общата амнистия, предоставена на затворниците за 44-годишнината от Ислямската революция.

През юни 2021 г. Милад и двама други новообърнати бяха осъдени на пет години затвор плюс 40 милиона глоба на Томан (тогава около 1300 британски лири) съгласно новоизменената статия 500 за „участие в пропаганда срещу ислямския режим“.

Обжалването през август 2021 г. потвърди присъдите, но намали присъдите на затвора до три години всяка и отстрани глобата. Милад и останалите бяха призовани в централния затвор Карадж през ноември 2021 г.

Иранските християни са благодарни за освобождаването на Милад, както и за останалите новообърнати християни, включени в амнистията, но напомнят, че помилването не е оправдание и не се занимава с несправедливостите на присъдите на затвора, нито страданията, които жертвите и техните семейства са претърпели.

МОЛИТВА И ВЪЗХВАЛА

* Благодарете на Бога за отказа на брат Уанг да предаде пасторите си, въпреки че е измъчван; и за Църквата за изобилие на Сиан, която се моли за своите преследващи. Молете се за Уанг, църквата в Сиан и пасторите, както и китайските власти да спрат да преследват християните.

* Благодарете на Бога за освобождаването на Милад и другите новоповярвали и се молете повече ирански християни да имат право на освобождаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.