Повече от хиляда английски пастири очакват преследване

0

Повече от 1000 църковни лидери и служители в Обединеното кралство заявиха, че ще продължат да провъзгласяват „господството на Исус Христос“ и да призовават „хората да намерят живот в Него“, дори ако това означава, че ще отида…

Повече от хиляда английски пастири очакват преследване
Повече от 1000 църковни лидери и служители в Обединеното кралство заявиха, че ще продължат да провъзгласяват „господството на Исус Христос“ и да призовават „хората да намерят живот в Него“, дори ако това означава, че ще отидат в затвора.

 

Според Christian Concern, 1400 пастири са подписали петиция, с която искат правителството да отхвърли предложение, забраняващо така наречената "конверсионна терапия".

 

Ако бъде приета, мярката може да попречи на църковните служители да помагат на хората с нежелано влечение към същия пол и дори може да им попречи да споделят Евангелието.

 

„Не трябва да бъде престъпление за нас да учим децата си, че Бог ги е направил мъж и жена, по Свой образ и подобие, и е запазил секса за брака между един мъж и една жена. Но това изглежда е вероятният резултат от предложеното ново законодателство“, се казва в петицията.

 

Правителството на Обединеното кралство в момента приема предложения как да узакони забраната. Както CBN News съобщи, Евангелският алианс вярва, че "разширената дефиниция" на терапията за преобразуване (конверсионна терапия) може да ограничи религиозните свободи и да "постави църковните лидери в риск от съдебно преследване" в бъдеще.

 

„Понятието „конверсионна терапия“ е зле дефинирано и предложенията изглежда са водени от идеологически дневен ред, а не от истинска загриженост и ясно мислене“, каза д-р Иън Пол, член на Главния синод на Църквата на Англия. „Има реален риск пастирското служение да бъде криминализирано и човешките права, включително правото на религиозна вяра, да бъдат потъпкани.

 

"Конверсионна терапия“ е унизителна фраза, използвана от защитниците на ЛГБТК, които казват, че християнското консултиране или терапия е вредно за ЛГБТК общността и може да накара някой да се нарани или да се самоубие.

 

„Тези, които водят кампания за приемане на закона, имат за цел, молитвите или всякакъв вид насърчение от наша страна, свързано с учението на Библията по отношение на сексуалната етика,  да бъдат забранени“, каза п-р Греъм Никълс, директор на Affinity , коалиция от църкви в Обединеното кралство.

 

Никълс заяви, че е готов да отиде в затвора, ако това означава да защитава християнската си вяра.

 

Източник: Premier Christian News

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.