Евангелските църкви в Бургас на празнично шествие за 24 май

0

Манифестацията, проведена в Бургас на 24 май, тръгна с местното православно духовенство и завърши с протестантската общност. И заедно с хилядите деца, младежи и учители между тях – ние всички – и участници, и зрители –  преживявахме по особен н…

Евангелските църкви в Бургас на празнично шествие за 24 май
Манифестацията, проведена в Бургас на 24 май, тръгна с местното православно духовенство и завърши с протестантската общност. И заедно с хилядите деца, младежи и учители между тях – ние всички – и участници, и зрители –  преживявахме по особен начин радостта от този ден!

 

Сякаш оценявахме възможността да празнуваме заедно в мир и без ковид ограничения като различна, специална привилегия. Тревогите за утрешния ден оставихме за утре. А днес беше слънчево и в града ни, и в душите ни! 

 

Според информация на Флагман над 10 хил. бургазлии са взели участие в най-мащабната манифестация, организирана и проведена в България за празника на Солунските братя, 24 май.

 

В празничното мероприятие са се включили деца от детските градини, ученици, студенти, преподаватели и педагози. Те са излезли в центъра на града, за да отбележат празнично Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, култура и славянска книжовност.

 

За последните 30 години това е най-голямото шествие от този род, провеждано в Бургас. На подобни събития обикновено вземат участие между 5 и 6 хил.души, но тази година, след прекъсване заради ковид-пандемията, Бургас възстановява една великолепна традиция, с очевидно рекордни размери.

 

Източник: Флагман

Снимка и текст: Нели Тончева, Църква "Благовестие" Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.