Местоположение: Азия

Население: 30,430,267 (юли 2013)

Религии (%): индуси (80.6), будисти (10.7), мюсюлмани (4.2), кирант (3.6), други (0.9)

Лидер: Президент Рам Баран Ядав

Управление: Федерална демократична република

Гражданско вълнение през 1990 г. води до либерализиране на правителствения контрол, включително свободата да изповядват и практикуват всяка религия, но не и да евангелизират. Въпреки, тази официална политика, местното гонение на християни продължава, особено за тези, които споделят вярата си с индуси. Тези, които се обръщат към религии, различни от индуизма са изправени пред социално отхвърляне и вероятно насилие.

През април 2008, християните приветстваха победата на Маоистката партия на проведените избори за народно събрание, което да промени конституцията и да направи нацията демократична република. Много вярващи видяха победата на Маоистката партия, като стъпка към по-голяма свобода на вярата. С оставката на Министър председателя през 2010 г., правителството остава нефункциониращо, и конституционните реформи закъсняват. Въпреки, че преследването е по-малко срещано от преди, то остава.

Можете да пишете на следния затворен за вярата си в Непал:

Чедар Бхоте

37 годишният пастор Чедар Бхоте Лхоми и неговата съпруга са служили в отдалечен район на Непал между тибетските хора. Там те основават църква, в която провеждат редовни събрания. В техния район яденето на телешко е разрешено, но в други области, местните индуси не ядат телешко, понеже кравите и воловете са свещени, като символи на боговете. През октомври 2012 г., местни селяни разбират, че Чедар и неговото семейство са яли телешко. В скандал, те го обвиняват, че самият той е убил кравата, и разрушават неговия дом и всичко, което е притежавал. Местните ги предават на индуска комисия, която се обажда на полицията и ги арестуват. Той е осъден на 12 години затвор.

Prison address:

Chhedar Bhote

Nakkhu Kargar Sauybu-4

Cod No 44700 GPR Block

Kakkhu Lalitpur

Kathmandu

Nepal

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.