ИРАН – Ирански християни все още очакват да чуят дали ще получат присъдата си

0

Молете се за тримата християни от Иран, които ще получат удари с камшик като наказание за това, че са взели от виното по време Господната вечеря. Мъжете са обжалвали срещу присъдата, но в случай че обжалването им бъде неуспешно, всеки един от тях ще получи по 80 камшика.

Миналия четвъртък адвокатът на Ясер Мосибзадех, Сахеб Фадей и Мохамед Реза Омиди присъства на разглеждане на делото в съда, по време на което подаде молбата за обжалване на жестоката присъда, издадена през септември. Молете се апелативният съдия да произнесе решение за отменяне на тази присъда, което трябва да се случи в рамките на 20 дни.

Тримата мъже бяха арестувани в Рашт през май, когато празнуваха Господната вечеря. Адвокатът им настоява, че няма закон, забраняващ на християните да употребяват алкохол; забранено е само за мюсюлманите. Мъжете имат мюсюлманско минало.

Тримата християни са обвинени и в „действия срещу националната сигурност“. Иранските власти са ги заплашили, че ще повдигнат още обвинения, ако християните продължават да се събират заедно и да разпространяват благовестието.

Междувременно двама обърнали се към християнската вяра иранци, Амин Надер Афшар и Хади Аскари, правят гладна стачка в техеранския затвор Евин, докато не получат адекватна медицинска грижа и справедлив съдебен процес. За Хади се знае, че има бъбречна инфекция, за която не е получил лечение.

Двамата са в затвора от август насам, когато бяха арестувани на пикник във Фирузку; все още не са намерени за виновни, въпреки че вече от седмици са подложени на разпит. Останалите трима мъже, които бяха арестувани заедно с тях, са платили солидна сума, за да излязат под гаранция, и са освободени.

  • Молете се апелативният съдия да отмени по-рано издадената присъда на Ясер, Сахеб и Мохамед. Молете се да не бъдат повдигнати още обвинения срещу тях.
  • Молете се Бог да опази и изцели Амин и Хади. Гладната стачка на Амин е довела до рязкото спадане на кръвното му налягане. Молете се делото срещу тях и тримата им приятели скоро да започне и те да бъдат оправдани.
  • Молете се всеки лишен от свобода християнин в Иран да вярва, че Бог ще опровергае всяка лъжлива дума, казана срещу тях (Исая 54:17).

Новини: Радостни сме да ви съобщим, че нашата сестра, китайката Хуанг Ян, е преминала през жизненоважната за нея операция за отстраняване на рак на яйчниците. Подаръци от целия свят, заедно с призив за събиране на дарения, способстваха за пътуването й в чужбина с цел лечение. Китайските медици са отказали да я оперират, очевидно заради дейността й за защита на човешките права. Благодарете на Бог, че Хуанг не се нуждае от химиотерапия, и се молете за нейното пълно възстановяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.