Пакистан: Измъчван от талибаните за вярата си в Христос

0

Псалом 18:1-2 Любя Те, Господи, сило моя. Господ е скала моя, крепост моя и избавител мой, Бог мой, канара моя, на Когото се надявам, Щит мой, рога на избавлението ми и високата ми кула.

Талибани отвличат млад християнин от нисша каста и го държат заложник 9 месеца. През това време, похитителите на “Йосеф“ многократно са го карали да се отрече от вярата си в Христос. Въпреки че не е смел по природа, Йосеф, 28 годишен, нито за миг не се отрича, даже и след като негов братовчед казва, че се интересува от исляма и бива освободен. В началото, талибаните обвиняват Йосеф, беден младеж, че е чужд шпионин. От октомври до август, той е бит през няколко дни. Бил е също измъчван, като са му симулирали удавяне. Накрая, когато неговите похитители са разбрали, че няма да се отрече, са го освободили близо до неговия роден град до границата с Афганистан. Мръсен, миришещ и едва ходещ, Йосеф се завръща обратно в дома си. Служител на Гласът на мъчениците посетил семейството му миналата седмица споделя, че Йосеф е в „тежко здравословно състояние“. Да се молим за неговото възстановяване и за защита на семейството му.

Псалом 86:1-3, 14-17 Господи, приклони ухото Си; послушай ме, защото съм сиромах и немощен. Опази душата ми, защото съм посветен; Ти, Боже мой, спаси слугата Си, който уповава на Тебе. Смили се над мене, Господи, защото към Тебе викам цял ден. … Боже, горделивите се надигнаха против мен и тълпата на насилниците поиска душата ми; и не поставиха Тебе пред себе си. Но, Господи, Ти си Бог многомилостив и благодатен, дълготърпелив и изобилстващ с милост и вярност. Обърни се към мен и се смили над мен; дай силата Си на слугата Си и избави сина на слугинята Си. Покажи ми знак на благоволението Си, за да го видят онези, които ме мразят, и да се посрамят затова, че Ти, Господи, си ми помогнал и си ме утешил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.