Уганда: Пастор е обезобразен след нападение

12

Ислямски екстремисти хвърлят киселина върху водач на църква по време на Рождество Христово, като го оставят със сериозни изгаряния и слепота в едното око. След като закрива продължилите седем дена съживителни служби в неговата църква, на път за празненството с хората от църквата и стотиците новоповярвали християни, към Епископ Умар Мулинде се приближава мъж представил се за християнин. „Чух го да казва на висок глас, ‘пасторе, пасторе’ и докато се обърнах към него, той заля лицето ми с течност, докато другите заляха гърба ми и избягаха, викайки ‘Allahu akbar’ (Бог е велик).“

По информация от неговия доктор, киселината изгаря около 30 процента от лицето му и ослепява едното му око. „Правим каквото можем за да спасим другото му око и за да попречим на киселината да засегне останалата част от тялото му,“ казва още доктора. Пастор Умар е преживявал многобройни животоопасни атаки след неговото обръщение от исляма към християнството през 1993.

Молете се Божието изцеляващо и възстановяващо присъствие да премахне всичките болки и рани на пастор Умар. Молете се за пастора, семейството му и другите християни, които да останат твърди в свидетелството си за Христос.

12 thoughts on “Уганда: Пастор е обезобразен след нападение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.