Нови подробности се появяват за ужасите, пред които са изправени християните в китайските лагери за превъзпитание

0

Затворниците, задържани в лагерите на китайското правителство за ‘превъзпитание’, насилствено получават психотропни медикаменти, които им причиняват загуба на памет и увреждане на репродуктивното им здраве.

Получените нови доказателства за ‘лечението’ на затворниците в системата от лагери в северозападната китайска провинция Синцзян разкриха, че задържаните, над 100 от които се смята, че са християни, се инжектират с неизвестни вещества, които засягат тяхното умствено и физическо здраве.

Някои християни, които са били арестувани и изпратени до местата, официално наричани ‘центрове за политическо обучение’, са били лишени от свобода за периоди от повече от шест месеца. Задържаните съобщават, че са били държани в толкова претъпкани помещения, че могат да легнат единствено настрани, за да спят. Задържаните са принудени да гледат видеозаписи с правителствена пропаганда и да цитират лозунги като ‘Религията е опасна’.

Северозападната провинция Синцзян е дом на множество етнически групи и мрежа от центрове за политическо обучение, ръководени от китайските комунистически власти.

По-голямата част от задържаните са етнически уйгурски мюсюлмани. Китайските власти брутално потушиха уйгурските сепаратистки въстания в региона, използвайки лагери за превъзпитание, като средство за противодействие на ‘екстремизма’.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.