„Нова вълна на преследване“ срещу китайските църкви

0
„Нова вълна на преследване“ срещу китайските църкви

„Нова вълна на преследване“ срещу китайс...

В опит да смаже движението на нерегистрираните домашни църкви, „нова вълна от преследване“ удря вярващите, тъй като служители на Китайската комунистическа партия (ККП) твърдят, че християнските пастори са измамници.

ККП продължава да определя десятъците и даренията като финансова „измама“, за да оправдае суровите и прекомерни присъди за затвор срещу църковни ръководители.

Нашите партньори, „ChinaAid“, казат, че като част от продължаваща стратегия за криминализиране на домашните църкви, фокусирани върху евангелието, ККП често твърди, че: събирането на десятъци и дарения е измама, защото домашните църкви са „незаконно духовенство“; църковните презвитери мамят християни и са измамници; презвитерите си дават прекомерна заплата. Длъжностни лица използват тези лъжи, за да изфабрикуват обвинения за измама срещу църковни ръководители.

В него се добавя: „Нашият екип вярва, че е жизненоважно глобалната общност от политици, лидери на правата на човека, активисти и граждани, които се застъпват за свобода в цял Китай, да разбере тази оскърбителна, нова вълна на преследване.“

Сред онези, които са хвърлени в затвора по тези фалшиви обвинения в измама, е Хао Джуей, ръководител в църквата Егангцяо, която получи осемгодишна присъда. Съпругът й, също църковен ръководител, почина от рак на черния дроб през 2018 г.

Миналата година Му Ен и Уанг Инуо, двама лидери на младежката стипендия Хефей в провинция Анхуей, бяха хвърлени в затвора и глобени за „измама“. Тяхната църковна общност беше атакувана, след като отказаха да се регистрират или да се присъединят към ратифицираната от държавата „Църква на Трите Аз“. Уанг Инио, на 33 години, беше осъден на три години и глоба от 50 000 юана (ок. 12 500 лв.), а Му Ен, на 35 години – с присъда от три години и половина и глоба от 60 000 юана (ок. 15 000 лв.). Му Ен е женен/омъжена и има две малки деца, които живеят с баба и дядо си.

МОЛЕТЕ СЕ:

За всички християни, които са били фалшиво обвинени в измама и затворени в Китай. Молете се да познаят Божията сила и намерение във всичко, през което преминават и Бог да се грижи и да осигурява семействата им

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.