НИГЕРИЯ – Хора бяха изгорени живи от Боко Харам

0

Молете се за нашите братя и сестри в североизточна Нигерия, чието село беше нападнато от въоръжени мъже от Боко Харам.

В събота ислямистки терористи, облечени във войнишки униформи, нападнаха село Далори, на шест мили от град Майдугури. Те пристигнаха на мотоциклети и в камиони и убиха между 50 и 65 души. Някои, сред които имаше и деца, бяха изгорени живи в домовете си. Други 70 бяха ранени. Освен това, атентатори самоубийци от Боко Харам извършиха нападения в съседен Чад.

  • Молете се Бог да утеши нашите братя и сестри в Далори и на други места, които са изгубили близките си заради Боко Харам или са били ранени при техните нападения.
  • Молете се християните в Нигерия да устоят във вярата си и да бъдат чувствителни към Божието водителство. Молете Бог да отвори очите на техните гонители за истината на благовестието.
  • Молете се нигерийското правителство да приложи ефективна стратегия за защита на християните, нападани от Боко Харам и други войнствени групи.

Новини: Да благодарим на Бог за партньорите на Release в Египет, сателитната телевизия САТ-7, които разказват, че цялото им оборудване, което беше конфискувано през октомври, сега е върнато в техните студиа.

На 10 октомври при разследването на работата на телевизията египетската полиция по цензурата й отне важно оборудване, вкл. камери, осветителни тела и комплекти за редактиране (съобщение от 13.10). В резултат на това тя не можеше да излъчва предавания на живо и да записва много програми, което струваше на САТ-7 над 350 хил. лв. „Знаем, че много хора по целия свят са се молили за нас”, казват от телевизията. „Благодарим ви за цялата подкрепа през този труден период.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.