НИГЕРИЯ – Хора бяха изгорени живи от Боко Харам

НИГЕРИЯ – Хора бяха изгорени живи от Боко Харам

23.12.2016 0 By Evangelsko.info

Молете се за нашите братя и сестри в североизточна Нигерия, чието село беше нападнато от въоръжени мъже от Боко Харам.

В събота ислямистки терористи, облечени във войнишки униформи, нападнаха село Далори, на шест мили от град Майдугури. Те пристигнаха на мотоциклети и в камиони и убиха между 50 и 65 души. Някои, сред които имаше и деца, бяха изгорени живи в домовете си. Други 70 бяха ранени. Освен това, атентатори самоубийци от Боко Харам извършиха нападения в съседен Чад.

  • Молете се Бог да утеши нашите братя и сестри в Далори и на други места, които са изгубили близките си заради Боко Харам или са били ранени при техните нападения.
  • Молете се християните в Нигерия да устоят във вярата си и да бъдат чувствителни към Божието водителство. Молете Бог да отвори очите на техните гонители за истината на благовестието.
  • Молете се нигерийското правителство да приложи ефективна стратегия за защита на християните, нападани от Боко Харам и други войнствени групи.

Новини: Да благодарим на Бог за партньорите на Release в Египет, сателитната телевизия САТ-7, които разказват, че цялото им оборудване, което беше конфискувано през октомври, сега е върнато в техните студиа.

На 10 октомври при разследването на работата на телевизията египетската полиция по цензурата й отне важно оборудване, вкл. камери, осветителни тела и комплекти за редактиране (съобщение от 13.10). В резултат на това тя не можеше да излъчва предавания на живо и да записва много програми, което струваше на САТ-7 над 350 хил. лв. „Знаем, че много хора по целия свят са се молили за нас”, казват от телевизията. „Благодарим ви за цялата подкрепа през този труден период.”