СУДАН – Училище беше иззето, а учителите заклеймени като „бунтари“

2

Миналия понеделник въоръжени полицейски и държавни служители иззеха имуществото на християнско училище в Мадани,Судан и арестуваха учителите, работещи в него.

Молете се за презвитер Самуел Сулиман и неговия екип от християнското основно училище. Молете се и за техните 1000 ученици, които сега не могат да посещават учебни занятия. Самуел, който е директор на училището, и още 12 души от персонала, бяха задържани и разпитвани в продължение на осем часа, след което ги освободиха под гаранция. Училището им е вщата Ал Джазира в югоизточната част на страната. Обвинени са в това, че подкрепят бунтовниците, които се борят с правителствените войски в щата Южен Кордофан. Те категорично отричат това обвинение.

Смята се, че нападението на правителството над областта на планините Нуба в Южен Кордофан е част от всеобхватна акция, целяща да премахне от Судан не-арабите и християнството. Много от живеещите в Нуба са християни, а районът е привърженик на Южен Судан. На жителите на Южен Кордофан все още не е разрешено да гласуват дали да са част от Судан или от Южен Судан, въпреки че това им беше обещано съгласно мирното споразумение от 2005 г., с което се сложи край на гражданската война.

  • Молете се срещу презвитер Самуел и неговия учителски екип да не бъдат повдигнати никакви обвинения.
  • Молете се имуществото на училището да бъде върнато, за да могат учениците да продължат обучението си.
  • Молете се Бог да дава Своя мир и закрила на Своите деца в Судан при продължаващия натиск на правителството на президент Омар ал-Башир над немюсюлманите.

2 thoughts on “СУДАН – Училище беше иззето, а учителите заклеймени като „бунтари“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.