Преследваната Църква в Пакистан, Судан, Афганистан

8

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

Пакистан – Евангелисти са заплашвани и разследвани
Мюсюлмански лидери в отдалечена пакистанска община наскоро са заплашили Салман, казвайки му да спре работата си по разпространяването на евангелска литература “за да не види последствия в бъдеще.“ Казали са му, “добре знаем с какво се занимаш на това място; Опитваш се да обърнеш мюсюлманите в християни. Предупреждаваме те да спреш с тази дейност.“ Непоколебим от техните заплашвания, Салман смело отговорил, “Аз съм тук понеже моя Бог ме е изпратил. …Когато Господ ми каже да напусна това място, ще го направя, но дотогава няма да напусна.“ В друг пакистански град, длъжностни лица са посетили офиса на евангелист и са разпитали дали християни се занимават с обръщането на мюсюлмани към християнството. Служителите на реда също са разпитвали за източниците на финансиране на евангелистите. Християните които работят в офиса сега се разследват, като властите следят тяхната кореспонденция. Да се молим Бог да даде мъдрост и да опази всички, които разпространяват Евангелието в Пакистан.

Судан – Растящо насилие в Судан
Интензивни боеве са избухнали по продължение на границата между Северен и Южен Судан. Очевидци съобщават, че десетки цивилни са били убити и повече от 60 000 са изселени от домовете си. Две църкви в областта, построени от християнското служение “Дара на Самарянина“ (Samaritan’s Purse) са били изгорени и голям брой бомби са били хвърлени около временното летище използвано от организацията за подпомагане на населението. Атакуващите също са ограбили дома на няколко от служителите и са запалили техните работни помещения. “Църкви и пастори са сред техните преки мишени,“ казва един от пасторите. Подновеното насилие идва в критичен за историята на Судан момент, когато Южен Судан се подготвя да стане независима държава на 9 юли. Ако боевете продължат, може да се стигне до поредната гражданска война. Да се молим за мирния преход на власта. Да се молим християните в Южен и Северен Судан да чакат с надежда в Господа.

Афганистан – Християнин е обезглавен
Наскоро публикуван материал показва как четирима афганистански бойци обезглавяват мъж, за който се твърди че е християнин от провинцията Херат. Бойците, който твърдят че са Талибани, хващат Абдул Латиф в неговото село близо до град Енжийл. На видеото, мъжете, чийто лица са покрити с шалове, цитират стихове от Корана докато притискат Латиф към пода. Те четат обвинение, което се отнася към Сура 8:12 „Който смени религията си трябва да бъде екзекутиран.“ Един от бойците пробожда Латиф във врата с нож, а мъжете крещят продължително “Алах Акбар! (Бог е велик) докато той е напълно обезглавен. След това те поставят главата на Латиф на своите гърди. Християните в Афганистан предупреждават за ужасни последици за вярващите когато американските сили напуснат Афганистан. “Ако американските войници не са в Афганистан, талибаните ще вземат властта,“ казва за списание “Светът“ християнинът от Афганистан Обаид С. Крист. „Ние ще бъдем в същата ситуация, както през 1990те, когато руснаците напуснаха Афганистан, и ние имахме гражданска война в която милиони бяха убити.“ Да се молим за защитата на християните в Афганистан. Да се молим и други Афганистанци да намерят надежда и мир в Христос във време, когато очакват повече насилие. Да се молим Бог да даде мъдрост на тези, от които зависи бъдещето на Афганистан.

8 thoughts on “Преследваната Църква в Пакистан, Судан, Афганистан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.