Преследваната Църква в Пакистан, Судан, Афганистан

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

Пакистан – Евангелисти са заплашвани и разследвани
Мюсюлмански лидери в отдалечена пакистанска община наскоро са заплашили Салман, казвайки му да спре работата си по разпространяването на евангелска литература “за да не види последствия в бъдеще.“ Казали са му, “добре знаем с какво се занимаш на това място; Опитваш се да обърнеш мюсюлманите в християни. Предупреждаваме те да спреш с тази дейност.“ Непоколебим от техните заплашвания, Салман смело отговорил, “Аз съм тук понеже моя Бог ме е изпратил. …Когато Господ ми каже да напусна това място, ще го направя, но дотогава няма да напусна.“ В друг пакистански град, длъжностни лица са посетили офиса на евангелист и са разпитали дали християни се занимават с обръщането на мюсюлмани към християнството. Служителите на реда също са разпитвали за източниците на финансиране на евангелистите. Християните които работят в офиса сега се разследват, като властите следят тяхната кореспонденция. Да се молим Бог да даде мъдрост и да опази всички, които разпространяват Евангелието в Пакистан.

Судан – Растящо насилие в Судан
Интензивни боеве са избухнали по продължение на границата между Северен и Южен Судан. Очевидци съобщават, че десетки цивилни са били убити и повече от 60 000 са изселени от домовете си. Две църкви в областта, построени от християнското служение “Дара на Самарянина“ (Samaritan’s Purse) са били изгорени и голям брой бомби са били хвърлени около временното летище използвано от организацията за подпомагане на населението. Атакуващите също са ограбили дома на няколко от служителите и са запалили техните работни помещения. “Църкви и пастори са сред техните преки мишени,“ казва един от пасторите. Подновеното насилие идва в критичен за историята на Судан момент, когато Южен Судан се подготвя да стане независима държава на 9 юли. Ако боевете продължат, може да се стигне до поредната гражданска война. Да се молим за мирния преход на власта. Да се молим християните в Южен и Северен Судан да чакат с надежда в Господа.

Афганистан – Християнин е обезглавен
Наскоро публикуван материал показва как четирима афганистански бойци обезглавяват мъж, за който се твърди че е християнин от провинцията Херат. Бойците, който твърдят че са Талибани, хващат Абдул Латиф в неговото село близо до град Енжийл. На видеото, мъжете, чийто лица са покрити с шалове, цитират стихове от Корана докато притискат Латиф към пода. Те четат обвинение, което се отнася към Сура 8:12 „Който смени религията си трябва да бъде екзекутиран.“ Един от бойците пробожда Латиф във врата с нож, а мъжете крещят продължително “Алах Акбар! (Бог е велик) докато той е напълно обезглавен. След това те поставят главата на Латиф на своите гърди. Християните в Афганистан предупреждават за ужасни последици за вярващите когато американските сили напуснат Афганистан. “Ако американските войници не са в Афганистан, талибаните ще вземат властта,“ казва за списание “Светът“ християнинът от Афганистан Обаид С. Крист. „Ние ще бъдем в същата ситуация, както през 1990те, когато руснаците напуснаха Афганистан, и ние имахме гражданска война в която милиони бяха убити.“ Да се молим за защитата на християните в Афганистан. Да се молим и други Афганистанци да намерят надежда и мир в Христос във време, когато очакват повече насилие. Да се молим Бог да даде мъдрост на тези, от които зависи бъдещето на Афганистан.

8 thoughts on “Преследваната Църква в Пакистан, Судан, Афганистан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.