## Либия: Египтянин християнин умира по време на задържане

*Източник: Release International*
*Изпратено от Дан*

Един от изгонените от родината си християни, задържани в Либия през изминалия месец, е умрял по време на задържането му, казват сътрудници на Release International. Езат Хаким Абдел-Малак, египтянин, е бил откаран в болница със сериозни болки в гърдите преди няколко дни, но е бил върнат в центъра по задържане и е умрял в неделя. Тялото му показва големи натъртвания, причинени от физическо насилие. Другите християни са били обвинени в „привличане на ученици“, въпреки че никакви официални обвинения не са подадени срещу който и да е от тях.

Да се молим Бог да утеши и да се погрижи за вдовицата и двете сирачета на Езат. Да се молим останалите християни задържани в Либия да усещат присъствието на Божия Син Емануил и да бъдат освободени скоро.

2 thoughts on “Египтянин християнин умира

  1. Амин ! Милост ,Боже ,милост за децата ти по света .Татко ,моля Те ,в Името на Иисус ,помогни на всички християни ,които са гонени ,хулени ,измъчвани и убивани заради вярата си .Утеши семействата им ,пази ги и ги закриляй ,давай им мъдрост и сила ,укрепи варата им да устоят в победата до край .Амин !Благодаря Ти ,Господи !Алилуйя !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.