НИГЕРИЯ: Християни са убити при още две атаки

0
НИГЕРИЯ: Християни са убити при още две атаки

НИГЕРИЯ: Християни са убити при още две ат ...

Ислямисти фулани убиха 27 християни при две скорошни нападения в щата Кадуна в Нигерия.

Местни източници съобщават, че 17 души са били убити в село Унгван Вакили на 10 март, а още 10 християни са убити в село Лангсън четири дни по-късно.

Джошуа Соломон разказва за първото нападение: „Семейната ми къща в селото беше нападната от терористи и въоръжени бойци. Къщата е опожарена и няма оцелели. Те убиха всички членове на семейството ми.”

Друг жител, Барнабас Тонак, каза пред Morning Star News: „Нападателите ни бяха мюсюлмански бойци фулани, които дойдоха заедно с терористи, за да нахлуят в нашата общност. Петима членове на семейството ми бяха сред убитите, а друг член на семейството беше ранен. Освен убийството на нашите хора, тези бойци в миналото умишлено са унищожавали нашите ферми и реколта.

Говорители на народа от южна Кадуна в диаспората (SOKAPDA), Европа, казаха в изявление: „Тези нападения идват едва три месеца след масовото убийство на 38 безобидни християнски селяни в общностите Малагум, Камуру-Икулу и Абун (Брони Проно) в южна Кадуна.“

„Правителствата на Нигерия и това на щата Кадуна нито показаха особена подкрепа на жертвите, нито дори направиха изявление за осъждане на убийствата.“

Нови сведения за кампания на Release International

Следващия вторник стартира кампанията на Релийз Интернешънъл „От тази пепел“ (Out of this Ashes), която се фокусира върху ситуацията в Нигерия. Тримесечната кампания има за цел да подчертае страданието на християните в тази страна и да призове християните в Обединеното кралство към съгласувана молитва.

МОЛЕТЕ СЕ:

* Молете се за семействата на жертвите в селата Унгван Вакили и Лангсън – да могат да познаят Божията благодат и утеха, докато скърбят за загубата на близки.

* Молете се националните и щатските власти да направят повече, за да защитят християнските общности от нападенията на ислямистки бойци.

* Молете се кампанията на Релийз Интернешънъл „От тази пепел“ да предизвика загрижеността на християните в Обединеното кралство и да мотивира мнозина да се молят за тези в Нигерия, които страдат за Христос и Евангелието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.