Кения – Ал Шабаб убиват християнски учители по време на нощно нападение

2

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

Бунтовници от „Ал Шабаб“ са убили трима християни в нападение срещу начално училище в село Карса, североизточна Кения на 16 февруари. Въоръжени мъже са нахлули преди изгрев в къща, която е част началното училище в Карса. Двама християнски учители, Кевин Шари и Сет Олуч Одада са били застреляни. Съпругата на Сет, Каролайн, също е брутално убита. Местни източници съобщават, че „главата й е почти отрязана от тялото“. Двамата едва наскоро са се оженили.

Ал Шабаб многократно са преследвали християнски учители. Според местни източници, тези атаки са част от умишлените усилия за намаляване на посещаемостта на училищата, което прави децата уязвими за наемането им от сомалийската ислямистка група. Ал-Шабаб са известни с широкото използване на деца войници и за групата се съобщава, че е наемала деца на възраст от девет години.

Източник споделя с Barnabas Fund: „Отново великите пости започнаха с голяма трагедия, болка, и агония от жестоките ръце на Ал Шабаб … хората, особено християните, живеят в страх“.

Издигнете в молитва нашите братя и сестри, които са изправени пред атаките на Ал Шабаб в Североизточна Кения. Молете се особено за семействата на Кевин, Сет и Каролайн, така че да преживеят утехата на Христос всред техните беди (2 Коринтяни 1:4). Молете се, независимо от заплахата от нападение, християните да се надяват на Господ Исус, като тяхна помощ и щит (Псалм 33:20), и властите в Кения да предприемат стъпки за защита на изолираните и уязвими учебни заведения.

2 thoughts on “Кения – Ал Шабаб убиват християнски учители по време на нощно нападение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.