Не губи своя мир!

0

Сатана знае, че ние възприемаме Божието слово само ако в ума и сърцето ни има мир, затова той ще направи всичко възможно да ни разстрои. Врагът ще ни провокира да спорим със съпруга или децата си точно, когато тръгваме за богослужение, за да се чувс…

Не губи своя мир!

Не губи своя мир!

Не губи своя мир!
Сатана знае, че ние възприемаме Божието слово само ако в ума и сърцето ни има мир, затова той ще направи всичко възможно да ни разстрои. Врагът ще ни провокира да спорим със съпруга или децата си точно, когато тръгваме за богослужение, за да се чувстваме зле по време на цялата служба. Затова е много важно да пазим мира си. 

 

В мира има сила. Ако дяволът не може да ни разстрои, той няма власт над нас. Той получава контрол само когато успее да ни смути. Целта му е да открадне нашето спокойствие, да ни обърка и ни накара да се въртим в кръг. 

 

Не трябва да му позволяваме да го прави! Когато се появи някакъв проблем, просто е нужно да спрем и да се запитаме: „Какво се опитва да направи дяволът? Ако се поддам на емоциите, които се прокрадват в мен, какъв ще е резултатът?“

 

Когато сме стресирани, ние губим радостта си. А, когато загубим радостта си, ние губим силата си, защото „радостта в Господа е нашата сила“ (Неемия 8:10). Затова е много важно да се контролираме и да се опитваме да запазим спокойствие.

 

Яков пише, че „мъдростта, която е отгоре е… миролюбива“. Тя е нежна, разумна и прелива от милост и благословения. Казано с други думи, истинската мъдрост, Божията мъдрост започва със свят живот и се характеризира с разбиране с другите. Да се разбираме с другите може да е трудно, но си струва да имаме мир във взаимоотношенията! 

 

Нека да опазим мира в сърцата си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.