На християни в Индия им е забранено да се събират

0

На десет християнски събрания в Тамил Наду им е забранено да се събират за поклонение на Бога – и още 20 са били заплашени от подобни забрани. Хиндуистките екстремисти оказват натиск върху местните управляващи да затворят църковните сгради в района на Коимбаторе, като настояват те да спрат да се покланят, докато не получат официално разрешение за събиранията си. Тази процедура може да отнеме поне 18 месеца, а понякога и няколко години – казват местните християни.

Молим ви, молете се за нашето християнско семейство в Тамил Наду, което е изправено пред онова, което изглежда е подготвена кампания от хиндуистки екстремисти. Длъжностните лица и полицаите, които са издали заповедите, изглежда действат след оплаквания от индуистките националистически организации, включително „Rashtriya Swayamsevak Sangh”. Тези групи заплашват да подадат оплаквания срещу още 20 църкви. Повечето от тези общности се срещат от много години насам.

„Това е добре планирана конспирация срещу християнската общност” – каза Джонсън Сатянянат, презвитер и председател на едно от вероизповеданията. Стотици местни християни са застанали против тези забрани. Министърът на вътрешните работи на Тамил Наду инструктирал висши полицаи и политици да се намесят и да гарантират, че събиранията на християните могат да продължат.

* Молим ви, молете се християните в Тамил Наду, на които понастоящем е забранено да се събират като църква, да намерят други начини да се покланят и да имат общение. Хвалете Бога, че след като нашите индийски братя и сестри се приближават към Него, то и Той ще се приближи към тях (Яков 4:8). Молете се, Божието присъствие да изпълни домовете им.
* Молете се разпоредбите за спиране на събиранията скоро да бъдат оттеглени.
* Молете се високопоставени държавни служители, като министъра на вътрешните работи, да се изправят и да гарантират, че религиозните свободи ще бъдат запазени в Тамил Наду и в цяла Индия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.