Гоненията се обръщат на радост за индийските християни

4

Гоненията се обръщат на радост за индийските християни

Mолeте ce за шестима християни от Индия, които са платили голяма цена да направят точно това.

Докато се молели над болна жена, хиндуистки екстремисти ги нападнали. След това, когато полицията била повикана, двама от християните бяли бити от полицаите. Тогава християните били фалшиво обвинени и затворени за един месец. И въпреки това те прославили Бога навсякъде и доведоха няколко от съкилийниците си към Христос.

Прославете Бога за могъщото свидетелство на нашите християнски приятели в щат Джарханд: Саян, Календер, Дасрат, Джеймс, Балмуни и Джагдиш. Изпитанието им започнало, когато един индиец в село Гхора ги помолил да се молят за съпругата му – след като бяха повлияни от собствената история на Дасрат как бил излекуван от рак. Всичко завършвило с това, че те били хвърлени в затвора, обвинявани в „насърчаване на враждебността между кастите“ и враждебна религия.

Но преди да бъдат освободени под гаранция миналия месец, християните прекараха дните си зад решетките, като пееха химни, четяха Библията, молеха се и се покланяха заедно. „Ние силно чувствахме, че Господ ни е използвал за Неговото дело и сме щастливи за това“ – казва Дасрат.

* Прославете Бога за смелостта и решимостта на нашите индийски братя и сестри: молете се да използва това изпитание, за да привлече още много хора към Христос, за Неговата слава. Балмуни, единствената жена в групата, казва, че някои от нейните нападатели след това са я помолили за прошка.
* Помолете Бог да защити шестимата християни и техните семейства: оттогава екстремистите заплашват родителите на Балмуни.
* Молете се да отпаднат всички обвинения срещу тези християни и помолете Бога да им даде справедливост.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, продължете да се молите за петимата водачи на „Суданската църква на Христос“, които понастоящем са изправени пред съд: Аюб Тилиан, Али Хааким ал Аам и Амбратор Хамад и членовете на църквата Хабил Ибрахим и Абдул Баги Туту. Полицейският служител, който ги обвини, че противостоят на заповед за спиране на събиранията си в Омдурман през октомври, не се появи на заседанието миналата седмица в Хартум. Всъщност той не успя да присъства на заседанията цял месец. Молете се сега обвиненията да бъдат снети. Mолим ви, помолете се за нашия китайски брат, адвокат Джианг Тяньонг, който е получил двегодишна присъда за „подривна дейност“, след като критикува Комунистическата партия в онлайн статии. Той бе задържан преди една година, когато отпътува от провинция Хунан, след като посети съпругата на затворника Сю Янг, но беше арестуван официално през май.

4 thoughts on “Гоненията се обръщат на радост за индийските християни

  1. БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ НАШИТЕ БРАТЯ И ДАГИ УПОТРЕБИ ЗА ДЕЛОТОСИ АМИН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.