Велики петък

0

Какво видя Бог Отец на кръста? Какво видя тълпата на кръста? Какво видя сатана на кръста?

 

Тълпата, която посрещна Христос с викове "осанна" в началото на седмицата, крещи да бъде пуснат разбойникът Варава. Произнесена е смър…

Велики петък

Велики петък

Велики петък
Какво видя Бог Отец на кръста? Какво видя тълпата на кръста? Какво видя сатана на кръста?

 

Тълпата, която посрещна Христос с викове "осанна" в началото на седмицата, крещи да бъде пуснат разбойникът Варава. Произнесена е смъртната присъда над Исус от Пилат Понтийски. 

 

Христос прие смирено съдбата си да бъде унижаван, бичуван, наложен с венец от тръни на главата, принуден да носи тежкия кръст. Разпънат е  между двама разбойници на хълма Голгота и издъхва в мъки. Става слънчево затъмнение и земетресение. Христос е погребан. Гробът Му е запечатан и е поставена стража.

 

Гледайки на кръста, отвъд страданието, БОГ ОТЕЦ  видя победата над смъртта и ВЪЗКРЕСЕНИЕТО на Своя Син!

 

Тълпата видя на кръста разбитата си надежда – този, който отказа да влезе в царския дворец, а отиде в Молитвения дом и изгони търговците от там. Този, който отказа да ги поведе в битката срещу Рим, а им говореше за Божието царство.

 

Сатана видя на кръста края на мисията на Христос. Демонските орди се радваха, не знаейки, че по този начин Христос изпълни целта, поради която остави небето и дойде на земята.

 

"Защото Бог толкова възлюби света, че даде  Своя Единороден  Син, за да не погине никой, който вярва в Него, а да има вечен живот"  (Йоан 3:16).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.