Молитва за християните в Близкия изток

През последните дни протестите се разпространиха в страните от Близкия изток и Северна Африка – включително Египет, Либия, Мароко, Судан и Тунис – в отговор на филм, който обижда исляма и техния пророк Мохамед. Днес, протестиращи са нападнали Британското посолство в Судан и напрежението расте.

Получихме тази спешна молитвена нужда от източник на Open Doors в Кайро.

“Сегашната вълна на гняв и насилие срещу американските посолства в много мюсюлмански страни ни кара да се запитаме: „Кой ще бъде следващия, който ще срещне разгневената тълпа?”

“Очакваме остра реакция от ядосани мюсюлмани срещу християните в Египет, които в много отношения са причислявани към ‘Християнския западен свят’. Сега е петъчното време за молитва в Кайро и сме сигурни, че много гневни изказвания се правят точно в този момент срещу християните, поради този филм.“

“Много египетски християни си стоят по домовете, не смеейки да излязат навън, и просто чакат да видят как ще се развият нещата. Ние не знаем каква цена още ще трябва да платим, поради факта, че това което може да се случи е да се засили гнева срещу християните в Египет. Моля ви, молете се за нас в тези критични моменти.”

Моля, молете се за:

  • Мира в мюсюлманските страни в Близкия изток и Северна Африка
  • Бог да пази християните и тяхната собственост в Египет, Судан и във всички мюсюлмански страни
  • По-голямо разбиране и уважение между хората от различни вероизповедания
  • Мъдрост за президента Обама и другите световни лидери в справянето със тази ситуация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.