Мавритания разследва християни

0

MAURITANIA TERRORISMПсалм 36:10-12: Простирай милосърдието Си към ония, които Те познават, и правдата Си към ония, които са с право сърце. Нека не дойде против мене ногата на горделивите, нито ръката на нечестивите да ме поклати. Там паднаха ония, които вършат беззаконие; Повалиха се и не ще могат да станат.

Протестиращи мюсюлмани в Мавритания са призовали правителството да разследва всички християни в страната, твърдейки че християните са замесени в изгарянето на Корана, след ислямски молитви в петък, 27 април. Протестиращите са заявили, че и други ислямски книги са били изгорени през същия ден, и че много копия на Новия Завет са били разпространени, намеквайки че християните са имали нещо общо с това, което те считат за едно от най-тежките възможни престъпления. Протестиращите са призовали правителството да разследва християните за да установи тяхното участие в събитието, и ако се установи, че са виновни, да бъдат наказани. Оскверняването на Корана е наказуемо с доживотен затвор и дори смърт в някой ислямски държави.

Молете се за Божията намеса, за да се намали напрежението и да се постигне стабилност в Мавритания. Молете се за защитата на вярващите в Мавритания и за изливането на Светия Дух върху нацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.