ИНДИЯ – Презвитер и семейството му са в болница след нападение

0

Презвитер и семейството му се възстановяват в болница, след като бяха жестоко пребити от хиндуистки екстремисти,предвождани от лидера на съвета на селото.

Молете се за презвитер Сумати Пракаш, жена му Урмила и 15-годишния им син Хемансу, които бяха нападнати в църквата си след неделната служба. Партньорите на Release в Индия разказват, че семейството се е приготвяло да си върви у дома, когато екстремистите нападнали църквата им в село Керауад, щата Раджастан. Нападателите опитали да изнасилят Урмила и обиждали цялото семейство, а след това подали иск срещу презвитер Сумати в местното полицейско управление. Презвитерът, чийто крак и ръка бяха счупени, подаде искове срещу нападателите, но арести не са извършени. Той служи в селото вече от десет години.

  • Молете се Бог да изцели съвършено презвитер Сумати, Урмила и Хемансу, и да им припомня Своята вярност и волята Си за техния живот.
  • Молете се хората в Керауад и в цял Раджастан да се противопоставят на екстремистите в името на верската търпимост.
  • Продължавайте да се молите хиндуисткото националистическо правителство на Индия да предприеме решителни действия срещу нападенията на екстремистите над малцинства като християните.

Новини: Благодарете на Бог за освобождението на Гу „ Джоузеф“ Юезе, водач на най-голямата одобрена от държавата църква в Китай. Въпреки това презвитер Гу остава под “жилищно наблюдение“ в Жеджянг. Той бе арестуван през февруари по обвинения в „злоупотреба“ (съобщение от 8.03), очевидно във връзка с протеста му срещу премахването на кръстове в провинция Жеджянг.

Премахването на кръстове се усили по Великден. Над 12 кръста бяха премахнати в периода между 21 и 29 март, често от големи разрушителни екипи, придружени от полицията. Два дни преди празника християнка от Уенжу бе приета в болница, след като беше съборена на земята от служителите, премахващи кръста на една от църквите. Само в гр. Уенжу властите до този момент са срутили над 2000 кръста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.