КИТАЙ – Растат опасенията за изчезнали църковни водачи

0

Молете се за нашите братя и сестри в Китай, където напоследък са изчезнали най-малко трима църковни водачи.

Янг Джиануей, презвитер от нерегистрирана църква в Анжуанг, пров.Хебей, изчезна в петък, след като се яви на шофьорски изпит. Инструкторът му и местната полиция поискаха да видят кадри от системата за видеонаблюдение в изпитния център вокр.Динксинг, като се надяваха, че от тях ще могат да разберат какво се е случило с презвитер Янг. Но искането им бе отхвърлено. Източници твърдят, че са изчезнали и църковни водачи в обл.Ксуанхуа, също така в Хебей и в обл.Фужу (пров.Фуджиан).

Междувременно в пров.Хенан християните все още скърбят за загубата на съпругата на презвитер, която протестираше срещу разрушаването на домашната им църква. Динг Куимей и съпругът й, презвитер Ли Джиангонг, застанаха пред булдозера, който по държавна заповед трябваше да разруши църква в Жумадиан. Двамата бяха заровени в почвата. Презвитер Ли успя да се измъкне, но Динг Куимей умря от задушаване. Заради смъртта й са арестувани двама души.

  • Молете се Бог да закриля презвитер Янг и другите църковни водачи и те да се върнат невредими.
  • Молете Бог да утеши презвитер Ли след смъртта на жена му и да се погрижи за него и семейството му, както и за останалите членове на църквата.
  • Молете се да се сложи край на разрушаването на църкви в Китай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.