ИНДИЯ – Църковен водач беше пребит с железни прътове

13

Ръководител на домашна църква близо до Мумбай страда от наранявания на кръста и гърба, след като хиндуистки екстремисти го набиха с железни и дървени прътове. Около 25-има души нападнаха Прамод Саху в гаража, където той работи като заварчик, и го заплашиха със смърт в случай че продължи да изявява вярата си. След като Прамод отказа да отдаде почит на хиндуистки бог, нападателите отново го набиха, разкъсаха образа на Христос и крещяха антихристиянски лозунги. Нападателите на Прамод продължават да го следят. Полицията е регистрирала случая едва след като адвокати и християнски ръководители взеха страна по въпроса от името на Прамод. Междувременно в четвъртък повече от 300 християни бяха „малтретирани” и временно задържани по обвинения за „незаконно събрание” по време на мирен протест пред катедрала в Ню Делхи. Повече от 1500 християни се бяха събрали – според думите им, с официално разрешение – за да участват в демонстрация срещу насилието срещу християните в цяла Индия. Протестът от четвъртък бе проведен след нахлуването в църква в област Васант Кундж на 22 февруари, при което църковната сграда беше осквернена.

* Молете се Бог да изцели, възстанови и закриля Прамод Саху и семейството му.
* Молете се властите, в това число и премиерът Нарендра Моди, да се вслушат в призивите на християните за по-добра защита срещу тормоза и насилието.

НОВИНИ: Деветте християни от домашни църкви в Китай бяха освободени от ареста в провинция Съчуан, след като бяха задържани между 10 и 15 дни. Те бяха сред 23-мата християни, арестувани при полицейска акция срещу събрание в Лангжонг миналия месец (съобщение от 28.01).
* Благодарете на Бог за освобождението на нашите братя и сестри.
* Молете се това изпитание да засили решителността на християните да споделят своята вяра.

13 thoughts on “ИНДИЯ – Църковен водач беше пребит с железни прътове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.