ИНДОНЕЗИЯ – Гоненията в страната имат ново лице: това на 4-годишно дете

0

Рано сутринта този понеделник 4-годишната Интан изгуби битката за живота си, след като предишния ден стана жертва на бомбен атентат в своята църква в Индонезия. 

Трима от приятелите й – Алверо, Тринити и Анита – също получиха тежки изгаряния. Най-малкото от децата е едва на две години. Молете се за скърбящото семейство на Интан и за другите три деца, които се възстановяват в болница.  В неделя в 10:30 сутринта на паркинга на църква в Самаринда, провинция Източен Калимантан, бяха хвърлени няколко петролни бомби. Службата тъкмо беше свършила и християните се бяха отправили към колите си. Децата бяха първите, които достигнаха паркинга. От полицията са потвърдили, че главният заподозрян е осъден терорист, освободен условно през 2014. Един мъж беше задържан след граждански арест близо до мястото на събитието.

  • Молете се нашият любящ Бог, който „изцелява съкрушените по сърце и превързва скърбите им“ (Псалми 147:3), да бъде много близо до семействата на Интан, Алверо, Тринити и Анита.
  • Молете Бог да изпълни членовете на църквата със Своя мир. Молете се те напълно да уповават на Него и да не се страхуват.
  • Молете се властите да предприемат мерки срещу екстремизма и нетърпимостта, за да се предотврати връщането на тежките гонения, които християните в Индонезия са понасяли в миналото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.