КИТАЙ – Християни от домашни църкви са в ареста

4

Hяколко членове на домашни църкви в провинция Съчуан в югозападен Китай остават в ареста, след като властите нахлуха по време на тяхно събрание.

Миналия вторник сутринта десетки полицаи и служители по сигурността внезапно пристигнаха в домашна църква в Лангжонг, Нанчонг, където се бяха събрали около 70 представители на различни домашни църкви. Полицаите арестуваха 23 християни, сред които двама презвитери и двама мисионери, заради посещаването на „незаконно събрание”. Петима от тях са осъдени на 15 дни административно задържане, а четирима са арестувани за 10 дни. Останалите 14 бяха освободени. Гоненията не са нещо непознато за домашната църква Лангжонг (вж. съобщението от 29.04.2013). В навечерието на Рождество трима от членовете на църквата бяха задържани, след като полицията нахлу в къща в град Баома. Те останаха в ареста между 5 и 12 дни.

*Молете се Бог да бъде с християните, които все още са задържани. Молете се те да бъдат силни свидетели за Божията любов и да докоснат живота на всеки около себе си.
*Молете се Бог да изгради единство и дружба между домашните църкви в Съчуан, за да могат да се подкрепят една друга в условията на гоненията.

НОВИНИ: Според последните сведения след насилието срещу християните в Нигер по-рано този месец, при което много църкви бяха унищожени (съобщение от 22.01), сега събранията „се срещат с радост” в домовете под полицейска охрана. Почти всички църкви в столицата Ниамей бяха изгорени или разграбени от бунтовниците, разгневени от изобразяването на ислямския пророк Мохамед във френското сатирично списание Шарли Ебдо. Въпреки това ситуацията там остава напрегната: някои християнски домове бяха белязани, очевидно като мишени на следващи нападения.

4 thoughts on “КИТАЙ – Християни от домашни църкви са в ареста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.