УГАНДА – Бездомна самотна майка има нужда от молитвите ни

0

Докато ние бяхме по домовете си и прекарвахме време със семействата си на Бъдни вечер, Пенина и трите й деца гледаха как екстремисти събарят къщата им. Каква беше причината за това? Фактът, че се е обърнала към Христос и е отхвърлила исляма в район в източна Уганда, където такова решение може да има сериозни последствия.

Местните ислямски екстремисти били разгневени, че Пенина е сменила вярата си, и й написали няколко писма с предупреждения, че дните й са преброени. Тя е самотна майка и семейството й сега е без дом. Нападението над дома на Пенина в Палиса беше извършено ден преди Рождество, когато маскирани мъже нахлуха в църква в село Обокора в същата област. Като чуха скандирането на джихадистите, презвитер Ерод и останалите в църквата се опитаха да избягат през задната врата, но бяха пребити. Петима членове на църквата са получили тежки наранявания, сред които и счупени кости. Нападението изглежда е свързано с факта, че предната вечер в църквата един мюсюлманин е предал живота си на Христос и е получил изцеление, и след това е разказал на другите за новата си вяра.

  • Молете се Бог да промисли за нов дом и средства за прехрана за Пенина и нейните деца.
  • Молете Бог да закриля всички в Уганда, които се обръщат към Христос; молете се броят им да се умножава въпреки гоненията.
  • Молете се Бог да подновява силата на презвитери като Ерод и да ги води в делото, което е приготвил за тях (Ефесяни 2:10).

Новини: Продължавайте да се молите за християнския адвокат Джиянг Тянонг, който на 22 ноември беше отвлечен от китайските служби за сигурност. Неговият тъст е получил официално потвърждение, че Джиянг е държан в нелегален арест, или „черен затвор“. Миналия месец държавен вестник излезе с твърдението, че Джиянг е издал държавни тайни. Междувременно християнският адвокат Жанг Кай беше задържан за два дни, от 27 до 29 декември, преди да му бъде позволено да се върне в дома на родителите си във Вътрешна Монголия. Той беше освободен от затвора миналия март (съобщение от 23.03.16), след като излежа присъда за защитата на църквите в Жеджянг. Молете се адвокатът вече да бъде оставен на мира.

Благодарете на Бог за това, че в понеделник (02.01) нашият брат от Судан, презвитер Коуа Шамаал, беше освободен от затвора, след като съдът отхвърли обвиненията срещу него поради липса на доказателства. Само че съдията реши да продължи делото срещу другите трима задържани – презвитер Хасан Абдурахим, Абдулмонем Абдумаула и християнинът от ЧехияПетр Яшек. Следващото заседание е насрочено за понеделник, 9 януари. Тримата са обвинени в тежки престъпления, сред които и шпионаж.

Молете се за нашия брат от Индия, Том Ужуналил, който преди десет месеца беше отвлечен от християнски дом за грижи в Йемен, където въоръжени мъже убиха 16 души (съобщение от 08.03.16). Презвитер Том отправи зов за помощ във видео, публикувано на Рождество от неговите похитители, за които се смята, че имат връзки с Ислямска Държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.