Исус идва скоро (внезапно)

Исус идва скоро (внезапно)

## Исус идва скоро (внезапно)

Една възрастна жена на 90 години от Валдрес, Норвегия имала видение от Бог през 1968. Евангелизаторът Емануел Минос е провеждал събрания (служби), където тя е живяла. Той имал възможността да се срещне с нея и тя му казала това, което видяла. Той си го записал, но си мислел, че това би било толкова неразбираемо, че си го прибрал в едно чекмедже. Сега, почти 30 години по-късно, той разбира, че трябва да сподели видението и с други.

Жената от Валдрес била много жива, будна, благонадеждна и заслужаваща доверие Християнка, с добра репутация сред всички, които са я познавали.

Това е, което тя видяла:

„Видях времето, точно преди идването на Исус и избухването на Трета Световна Война. Видях събитията с естествените си очи. Видях света като глобус, видях и Европа – страна след страна. Видях Скандинавия. Видях Норвегия. Видях определени неща, които ще се случат точно преди завръщането на Исус, и точно преди да се случи последното бедствие. Такова бедствие, каквото никога не сме преживявали.“

Тя отбеляза четири вълни:

1. „Първо, преди Исус да дойде и преди да избухне Третата Световна Война, ще има такова „разведряване“, каквото до сега не е имало. Ще има мир между свръх-силите на изток и запад, и ще има дълъг мир. (Помнете, че това е било през 1968, когато студената война е била в кулминацията си. Ем. Минос) През този период на мир ще има разоръжаване в много страни, също и в Норвегия, и няма да бъдем подготвени, когато войната дойде. Третата Световна Война ще започне по начин, който никой не е очаквал и от неочаквано място.

2. Несравнимо охлаждане ще обхване Християните, отпадане от истинското, живото Християнство. Християните няма да бъдат отворени за проницателно/остро проповядване. Те няма, както в по-предишните времена, да искат да слушат за грях и благодат, закон и евангелие, покаяние и възстановяване. Вместо това ще дойдат заместители: преуспяващо (щастливо) Християнство.

Важното ще бъде да имаш успех, да си нещо; да имаш материални неща, неща, които Бог никога не е обещавал по този начин. Църквите и молитвените домове ще бъдат все по-празни и по-празни. Вместо проповядването, с което сме били свикнали с поколения, като да вземеш кръста си и да следваш Исус, развлечения, изкуство и култура ще нахлуят в църквите, където би трябвало да има събрания за покаяние и съживление. Това ще нарасне значително точно преди завръщането на Исус.“

3. „Ще има морално разложение, каквото стара Норвегия никога не е преживявала. Хората ще живеят заедно като семейство, без да са сключили брак. (Не вярвам концепцията „съ-жител“ да е съществувала през 1968 – Ем. Минос.) Много нечистота преди брака и много изневяра в брака ще станат естествени, общоприети и ще бъдат оправдавани от всеки ъгъл/гледна точка. Това дори ще навлезе в Християнските среди и ние ще го търпим/приемаме – дори противоестествения грях. Точно преди завръщането на Исус ще има ТВ-програми, каквито никога не сме виждали.“ (Телевизията току-що е навлязла в Норвегия през 1968. Ем. Минос)

„Телевизията ще се напълни с такова ужасно насилие, което ще учи хората да се убиват и унищожават едни други, ще бъде опасно по улиците ни. Хората ще копират това, което виждат. Няма да има само една „станция“ по телевизията, ще бъде пълно с много „станции“. (Тя не е знаела думата „канал“, която използваме днес. Затова ги нарича станции. Ем. Минос) Телевизията ще стане като радиото, където има много „станции“, и ще се напълни с насилие. Хората ще я използват за развлечение. Ще видим ужасни сцени на убийство и разрушаване един друг и това ще се разпространи в обществото. Също сексуални сцени ще бъдат показвани на екрана – най-интимните неща, които стават в брака.“ (Аз възразих и казах: ние имаме закони, които забраняват такива неща. Ем. Минос) И тук възрастната жена каза: „Това ще се случи и вие ще го видите. Всичко, което сме имали преди ще бъде разрушено и най-неприличните неща ще се случват пред очите ни.“

4. „Хората от бедните страни ще тръгнат към Европа. (През 1968 не е съществувало такова нещо като имиграция. Ем. Минос) Те също ще дойдат и в Скандинавия, и в Норвегия. Толкова много ще бъдат, че хората ще започнат да ги мразят и да бъдат груби към тях. Те ще бъдат третирани както Евреите преди Втората Световна Война. Тогава ще бъде достигната пълната мярка на греховете (Аз възразих по въпроса с имиграцията. Не го разбирах по това време. Ем. Минос) Сълзи потекоха от очита на възрастната жена и се стекоха по бузите й. „Аз няма да го видя, но вие ще го видите. Тогава внезапно Исус ще дойде и ще избухне Третата Световна Война. Ще бъде кратка война.“ (Тя я е видяла във видението.)

„Всичко, което сме гледали преди за войната е само детска игра сравнено с тази, и тя ще завърши с атомна бомба. Въздухът ще бъде толкова замърсен, че човек няма да може да си поеме дъх. Ще покрие няколко континента – Америка, Япония, Австралия и богатите народи. Водата ще се развали (зарази/замърси?). Повече няма да можем да обработваме почвата. В резултат ще остане само малък остатък. Остатъкът от богатите страни ще се опита да избяга към бедните страни, но те ще бъдат груби с нас, както и ние сме били с тях.

Толкова се радвам, че няма да го видя, но когато наближи времето, трябва да се окуражите и да кажете това. Аз го приех от Бог и нищо от него не е срещу това, което казва Библията.

Този, чийто грях е простен и има Исус за Спасител и Господ е спасен.“

* * *

КОГАТО ПОТЕЧЕ НЕФТЪТ

Един старейшина от Петдесятната Църква в Мос, Норвегия, Мартин Андерсен чул следното пророчество през 1937 г. в Мос:

„Когато нефтът излезе от Северно Море и покрай бреговете на Норвегия, неща ще започнат да се случват и завръщането на Исус наближава.“

Когато тези думи били изговорени, хора се изправили сред събранието и помолили човека да си седне и да не говори такива глупости. През 1937 наистина е било глупост да се говори за извличане на нефт от бреговете на Норвегия. Днес всички големи световни нефтени компании извличат нефт покрай бреговете на Норвегия. Норвегия е трети в света най-голям износител на петрол, след Саудитска Арабия.

Обобщението на всичко това е: Исус идва скоро (внезапно).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.