УГАНДА – Мисионер беше убит след дебат с мюсюлмански следователи

УГАНДА – Мисионер беше убит след дебат с мюсюлмански следователи

15.10.2015 6 By Evangelsko.info

Молете се за нашите братя и сестри в Уганда, които скърбят заради смъртта на мисионер, който е довел много мюсюлмани до Христос.

Заподозрените за убийството на Самсон Нфунйеку са ислямисти. Тялото му е било намерено близо до дома му в обл. Кибуку, след като взел участие в организиран от църквата дебат с ислямски изследователи. Наложило се дискусията да бъде прекъсната, след като настроенията се разгорещили. След подобна дискусия преди четири месеца ислямистите заплашили Самсон. „Предупредиха, че такива дебати не са добри за мюсюлманите” – сподели един от участниците пред медиите. Тялото на Самсон има наранявания на главата; смята се, че е удушен. Той беше на 59 години със седем деца и 16 внуци. На погребението му един църковен водач похвали Самсон за смелостта и страстта, с която над 30 години е споделял вярата си с мюсюлманите.

  • Молете се Бог да утеши семейството и приятелите на Самсон.
  • Mолете се християните в Уганда да продължават да обичат съседите си мюсюлмани и да не се боят да им споделят за вярата си.
  • Молете се за мюсюлманите, които идват при Христос – мнозина от тях срещат омраза и враждебност в своите общности.

Новини: Молете се за нашата сестра от Пакистан, Ася Биби, за която има сведения, че е преместена в единична килия. Служителите в затвора се боят, че Ася, първата християнка, осъдена на смърт за богохулство, може да бъде нападната и убита от други затворници. Тя беше осъдена на смърт преди пет години, след като беше обвинена в хула срещу Мохамед – обвинение, което тя отрича. Междувременно Върховният съд на Пакистан даде ясно да се разбере, че няма да толерира екстремизма. Съдът е потвърдил смъртната присъда на убиеца на губернатора на Пенджаб Салман Тасир, който открито се противопоставяше на законите за богохулството. Тасир, който посети Ася Биби, беше убит от собствения си телохранител. Християнският политик Руфус Соломон каза, че се надява това решение да доведе до оттегляне на обвиненията за богохулство, включително и тези срещу Ася. Върховният съд вече се съгласи да разгледа жалбата й (съобщение от 22.07).