ИНДИЯ – Изтезаван новообърнат християнин

0

Тридесет годишният Джогиндър Голд все още не може да ходи един месец след като хиндуистки екстремисти в Утар Прадеш го мъчиха 3 часа, опитвайки се да го накарат, да се отвърне от християнството и да приеме отново хиндуизма.

Провесвайки го на дърво с главата надолу, те са го били по ходилата и напъхали пръчка в устата му. След нападението над фермерска къща близо до град Варанаси, те са оставили Джогиндър в плитка яма, считайки го за мъртъв. Един селянин го спасява и се обажда на полицията.
В същият ден на 30 мили (около 48 километра) от събитието, в град Джанпър, екстремисти атакували 57-годишният Самуил Марикуда Йосиф, който е презвитер, удряйки го с юмруци, ритайки го и биейки го с пръчки. Те настоявали той да спре да провежда християнски събирания.

За съжаление, изглежда, че екстремистите могат да правят такива атаки безнаказано – в началото от полицията са отказали да предприемат действия срещу нападателите на Джогиндър и само когато местните християнски лидери са се обърнали към по-високопоставени служители, е било започнато разследване. В последствие обаче нападателите на брат Самуил се укрили.
И в двата случая не е имало арестувани.

  • Моля ви, молете се за брат Джогиндър и брат Самуил,за тяхното пълно физическо и духовно изцеление. Помолете Бог да окуражи и подсили Джогиндър, Самуил и всички наши братя и сестри в Индия, за да строят Неговото царство още по-непоколебимо.
  • Молете се индийските власти, включително полицията, да правят повече и да защитават религиозните права на малцинства като християните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.