ИНДИЯ – Жени бяха бити до безсъзнание при нападение над молитвено събрание

Хиндуистки екстремисти извършиха жестоко нападение над молитвено събрание в щата Джаркханд, след което шестима християни се нуждаеха от лекарска помощ. Една жена на над 60 години беше пребита до безсъзнание.

Молете се за нашите братя и сестри в щата Джаркханд, където нападенията на екстремистите над християни очевидно са зачестили през последните месеци. По-рано този месец при едно от най-тежките нападения група екстремисти, въоръжени с пистолети, брадви, лопати и тояги, атакуваха молитвено събрание в село Хутутаг, област Паламу.

Нападението започнало, когато хиндуистите влезли в една къща, където се събирали членовете на църквата, и започнали да ги обиждат. Те изискали събранието да бъде прекъснато, но християните отказали. След това 15 екстремисти обградили къщата и поискали да видят презвитера, Сарваджит Барти, когото вярващите били скрили на покрива. Когато не успели да го открият, екстремистите нападнали няколко члена на църквата и пребили две жени до безсъзнание, а други ранили тежко. Най-малко шестима имаха нужда от лекарска помощ.

„От април насам сме принуждавани да избираме – Христос или живота си”, разказва Сарваджит, който е бил принуден да напусне селото през юли. Християните в целия щат са подложени на сплашвания, дискриминация и смъртна опасност от юли насам, изглежда като част от кампанията на хиндуистките екстремисти, целяща да ги изгони от там.

  • Молете се Бог да укрепи вярата на Своите хора в Джаркханд, за да могат да устоят в условията на силен натиск. Молете се особено за ранените при нападението.
  • Молете се християните в цяла Индия да познаят Божия мир и присъствие и новоповярвалите християни да не се изкушават да се върнат към хиндуизма, когато срещнат съпротива.
  • Молете се индийският премиер Нарендра Моди да спази обещанието, което даде по-рано тази година да отстоява религиозните свободи и да предприеме решителни действия в защита на християнското малцинство в Индия от нападенията на екстремистите.

Новини: Благодарете на Бог, че съдът в Судан разпореди, че суданското правителство е престъпило закона, като е помогнало на мюсюлманските инвеститори в опита им да присвоят църква в северен Хартум. Това се смята за частична победа на тази църква, която вече четири години се бори да запази собствеността си. (Става въпрос за същата църква, с която работеха презвитерите от Южен Судан Майкъл Ят и Питър Рийт, заради което бяха обвинени в тежки престъпления. През август те бяха осъдени по по-леки обвинения, и оттогава те и семействата им бяха преместени в трета страна.)

4 thoughts on “ИНДИЯ – Жени бяха бити до безсъзнание при нападение над молитвено събрание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.