ИНДИЯ – Жени бяха бити до безсъзнание при нападение над молитвено събрание

4

Хиндуистки екстремисти извършиха жестоко нападение над молитвено събрание в щата Джаркханд, след което шестима християни се нуждаеха от лекарска помощ. Една жена на над 60 години беше пребита до безсъзнание.

Молете се за нашите братя и сестри в щата Джаркханд, където нападенията на екстремистите над християни очевидно са зачестили през последните месеци. По-рано този месец при едно от най-тежките нападения група екстремисти, въоръжени с пистолети, брадви, лопати и тояги, атакуваха молитвено събрание в село Хутутаг, област Паламу.

Нападението започнало, когато хиндуистите влезли в една къща, където се събирали членовете на църквата, и започнали да ги обиждат. Те изискали събранието да бъде прекъснато, но християните отказали. След това 15 екстремисти обградили къщата и поискали да видят презвитера, Сарваджит Барти, когото вярващите били скрили на покрива. Когато не успели да го открият, екстремистите нападнали няколко члена на църквата и пребили две жени до безсъзнание, а други ранили тежко. Най-малко шестима имаха нужда от лекарска помощ.

„От април насам сме принуждавани да избираме – Христос или живота си”, разказва Сарваджит, който е бил принуден да напусне селото през юли. Християните в целия щат са подложени на сплашвания, дискриминация и смъртна опасност от юли насам, изглежда като част от кампанията на хиндуистките екстремисти, целяща да ги изгони от там.

  • Молете се Бог да укрепи вярата на Своите хора в Джаркханд, за да могат да устоят в условията на силен натиск. Молете се особено за ранените при нападението.
  • Молете се християните в цяла Индия да познаят Божия мир и присъствие и новоповярвалите християни да не се изкушават да се върнат към хиндуизма, когато срещнат съпротива.
  • Молете се индийският премиер Нарендра Моди да спази обещанието, което даде по-рано тази година да отстоява религиозните свободи и да предприеме решителни действия в защита на християнското малцинство в Индия от нападенията на екстремистите.

Новини: Благодарете на Бог, че съдът в Судан разпореди, че суданското правителство е престъпило закона, като е помогнало на мюсюлманските инвеститори в опита им да присвоят църква в северен Хартум. Това се смята за частична победа на тази църква, която вече четири години се бори да запази собствеността си. (Става въпрос за същата църква, с която работеха презвитерите от Южен Судан Майкъл Ят и Питър Рийт, заради което бяха обвинени в тежки престъпления. През август те бяха осъдени по по-леки обвинения, и оттогава те и семействата им бяха преместени в трета страна.)

4 thoughts on “ИНДИЯ – Жени бяха бити до безсъзнание при нападение над молитвено събрание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.