Четирима членове на християнско семейство, убити при великденско нападение

0

Великден трябва да е радостно време за семейни събирания, но за едно семейство в пакистанската провинция Балочистан празника завърши внезапно и брутално.

Четирима членове на едно семейство, които се събрали за Великден от различни части на Пакистан, били застреляни в понеделник от терористи, които умишлено се насочили към християни. Семейство Маши току-що влезли в една рикша в Куетта, когато двама нападатели открили огън, убивайки четирима от тях моментално. Сидра, 12-годишната дъщеря на един от убитите, е била ранена, но е оцеляла.
Молим ви, молете се Бог да утеши Сидра и нейното семейство и приятели. Бащата на Сидра, Первайз Маши, притежавал рикша и превозвал роднини, които дошли от Пенджаб, когато стрелците нападнали. Ислямската държава е поела отговорност за нападението, заявявайки, че е “успяла да се насочи към редица бойци-християни” – макар че полицията предполага, че други екстремистки групи могат да бъдат виновни.

* Благодарете на Бога, че Сидра е оцеляла и го помолете да я възстанови, докато се лекува в болницата. Помолете Го да успокои наскърбените членове на семейството й.
* Молете се за християните в провинциалната столица Куетта, където екстремистките групи се насочват към християни, включително чрез самоубийствен бомбен атентат в църковна сграда, непосредствено преди Рождество Христово.
* Молете се екстремистите в Пакистан да се уморят от насилието и кръвопролитията си и да започнат да се питат защо се чувстват толкова застрашени от християните. Молете се да се срещнат с Христос.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Нашият алжирски брат Слиман Бухаф е освободен от затвора след изтърпяване на присъдата си. Слиман е бил задържан от 2016 г. – за споделяне на материали във Фейсбук, които държавни лица сметнаха за обидни към исляма. По време на затварянето му той бил нападнат от съграждани след проповед от имам, подбуждаща омраза към християните.

Молим ви, молете се за нашия китайски брат Жанг Кай, който се опасява, че може отново да бъде затворен заради работата си в провинция Жеджианг. Прокурор в град Уенжоу, където Жанг защитава църкви, изправени пред жестоки репресии, наскоро го призовал за разпит, казва Жанг. Жанг живее във Вътрешна Монголия, откакто е освободен под гаранция през март 2016 г. след телевизионно “признание“ по обвинения, включително “шпионаж”. Той бил държан в продължение на седем месеца в незаконен център за задържане, където бил измъчван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.