Христиански учител брутално убит пред свойте ученици в Кения

0

Това са новини, от които всеки родител се страхува – стрелец да влезе в училището на техните деца и да открие огън.

За съжаление в североизточна Кения точно това се случи наскоро. Бойци от Ал-Шабаб влязоха в основното училище във Фафи, на 60 мили от Гариса, и застреляха християнска учителка, Ели Олоо Ойема, която била убита точно пред учениците си. Те отвлекли друг християнски учител, Йосиф Камау, и колега мюсюманин, който се опитал да го защити.

Молим ви, молете се Бог да утеши семейството на Ели и двамата отвлечени учители скоро да бъдат освободени. Учителят мюсюлманин от сомалийски произход, който беше отвлечен, се опитал да защити Йосиф, заявявайки, че е готов да умре с него. „Ще ти преподадем един урок относно защитаването на неверниците“ – казали му похитителите. Терористите също пребили мюсюлмани от сомалийски произход в училището като наказание за асоциирането им с християни. Местните презвитери сега призовават кенийското правителство да предостави повече сигурност на християнската общност. Бойците от Ал-Шабаб изглежда засилиха кампанията си на насилие в районите, граничещи със Сомалия, през последните няколко седмици.

* Молете се Бог да утеши, да защити и да се погрижи за семейството на Ели.
* Молете се за безопасното и бързо връщане на Йосиф и неговия приятел мюсюлманин.
* Благодарете на Бога за начина, по който неговият приятел го е защитил от бойците, дори с тази висока цена.
* Молете се за нашето християнско семейство в североизточна Кения, които са под силен натиск и живеят в страх. Молете се Бог да ги укрепи с „праведната си десница“ (Исая 41:10).

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, молете се за нашите братя и сестри в много преследваната църква Хюоши в южната китайска провинция Гуижоу. Местните служители наскоро издадоха глоба от 7 000 000 юана (повече от 800 000 британски лири), защото, казали те, даренията, които църквата получила между 2009 и 2015 г., са „незаконни доходи“. Когато църквата отишла в съда миналия петък, за да оспори глобата, изслушването било изпълнено с нередности – много от онези, които контролирали изслушването, участвали в преследването на църквата. Някои от ръководството на църквата, включително презвитерът, Янг Хуа, и счетоводителят на църквата, Жанг Сюуонг, са в затвора по фалшиви обвинения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.