НИГЕРИЯ – Екстремисти убиха над 100 души в Бенуе

0

Повече от 100 души бяха убити, когато екстремистите от Фулани нападнаха села и бежански лагери в щата Бенуе тази неделя.

Партньори на Release разказват, че убитите в Укура, Гафа, Пер и Це-Гуса в областта с местно самоуправление Лого са главно жени, деца и възрастни хора. Много от тях бяха дошли в тази област от близките села, за да избягат от насилието. Твърди се, че нападателите са били въоръжени с пушки, ножове и копия. Освен това по време на петчасовото нападение много къщи са били изгорени до основи. Съседните села вече са обезлюдени. Молете се още сега за нашите братя и сестри в централния пояс на Нигерия, много от които живеят в постоянен страх от нападения. Молете се за мъдрост и смелост за новия президент Мухамаду Бухари, който в петък официално ще положи клетва и ще встъпи в длъжност. Молете се правителството да предприеме твърди и решителни действия, за да прекрати кръвопролитието в Нигерия.

Новини: Молете се за нашия брат от Иран, пастор Виктор Бет-Тамраз от Техеран, който се очаква скоро да бъде призован от съда. Той бе арестуван в дома си в Рудехен в първия ден след Рождество и беше пуснат под гаранция през март (съобщение от 10.03). Брат Виктор, който напоследък е с влошено здраве, имаше трудности при намирането на адвокат, който да го защити, защото някои адвокати са срещнали враждебна реакция, след като са представлявали християни в съда. Молете се Виктор да бъде освободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.