НИГЕРИЯ – Екстремисти убиха над 100 души в Бенуе

Повече от 100 души бяха убити, когато екстремистите от Фулани нападнаха села и бежански лагери в щата Бенуе тази неделя.

Партньори на Release разказват, че убитите в Укура, Гафа, Пер и Це-Гуса в областта с местно самоуправление Лого са главно жени, деца и възрастни хора. Много от тях бяха дошли в тази област от близките села, за да избягат от насилието. Твърди се, че нападателите са били въоръжени с пушки, ножове и копия. Освен това по време на петчасовото нападение много къщи са били изгорени до основи. Съседните села вече са обезлюдени. Молете се още сега за нашите братя и сестри в централния пояс на Нигерия, много от които живеят в постоянен страх от нападения. Молете се за мъдрост и смелост за новия президент Мухамаду Бухари, който в петък официално ще положи клетва и ще встъпи в длъжност. Молете се правителството да предприеме твърди и решителни действия, за да прекрати кръвопролитието в Нигерия.

Новини: Молете се за нашия брат от Иран, пастор Виктор Бет-Тамраз от Техеран, който се очаква скоро да бъде призован от съда. Той бе арестуван в дома си в Рудехен в първия ден след Рождество и беше пуснат под гаранция през март (съобщение от 10.03). Брат Виктор, който напоследък е с влошено здраве, имаше трудности при намирането на адвокат, който да го защити, защото някои адвокати са срещнали враждебна реакция, след като са представлявали християни в съда. Молете се Виктор да бъде освободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.