Християни са убити при набези в нигерийски села

0
Християни са убити при набези в нигерийски села

Християни са убити при набези в нигерийск...

Повече от 40 християни са били убити от фулански бойци при набези над група села в щата Бенуе в Нигерия по-рано този месец.

Според източници, нападателите са нахлули в село Иманде Мбаканге в ранните часове на 3 юни, убивайки 28 християни, съобщават от „Morning Star News“.

На 4 юни нападателите от племе фулани убиха още 18 християни, по шест във всяко от селата Мичихе, Ачамег и Мбагене Кпав, според изявление за пресата на Асоциацията за развитие на Шитил.

Асоциацията заявява: „Най-смущаващ също е фактът, че самоличността на извършителите е известна на службите за сигурност и нигерийското правителство и въпреки това нищо не е направено, за да се сложи край на тази касапница.“

Тези, които са избегнали нападенията, са избягали от районите, напускайки домовете и земеделските си земи.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Християнка на възраст над шестдесет години е била убита, докато се е молила в църквата си в щата Манипур, Индия.

Според източници на „Morning Star News“ (MSN), неотдавнашният прилив на етническо насилие с нарастващия религиозен компонент в североизточна Индия е довел до убийството на 9 юни.

Според Форума на местните племенни лидери (ITLF), докато се е молила в църковна сграда в село Кхокен, християнката от етноса куки, наречена Домхохой Хаокип, е била убита от въоръжени етнически мейтеи, които предимно са хиндуисти.

Двама други християни от този етнос куки, Джангпао Тутанг и Хайманг Гуите, бяха убити при нападението, при което мейтеите пристигнаха в превозните средства и униформите на индийската армия, според ITLF.

В китайската провинция Гуангдонг цивилни нахлуха насила в църква по време на цурковно събиране на 4 юни, твърдейки, че разследват съобщения за престъпление.

Членовете на тази църква в Гуанджоу бяха внезапно помолени да напуснат, но пасторът, Хуанг Сяонин, предизвикал служителите, поставяйки под въпрос доводът на техните действия.

Служители на реда нахлуха в пет от общините на църквата през май, но въпреки постоянния тормоз от 2018 г. насам, тази издръжлива общност продължава да расте и посещаемостта на църквата значително се увеличи!

МОЛИТВА И ХВАЛА:

* Християните в Бенуе и в цяла северна и централна Нигерия да познаят Божията сила и утеха, докато са изправени пред продължаващо преследване от бойците. Молете се за изцеление за ранените и травмираните и за тези, които са напуснали домовете си, да бъдат осигурени.

* За край на бруталното, продължило две десетилетия преследване на християните в Нигерия.

* За всички засегнати от неотдавнашното насилие в индийския щат Манипур, особено за травматизираните и разселените.

* Опечалените вярващи в Манипур да познаят Божията утеха и ще останат силни във вярата си.

* Благодарете на Бог за свидетелството на църквата в Гуанджоу и за нарастването на посещаемостта. Молете се за постоянство и смелост за всички членове на църквата.

(Източници: ChinaAid; Morning Star News)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.