ЕГИПЕТ – Три християнки са „отвлечени“ от предградията в Кайро

3

Cузан изчезна миналата седмица, когато тръгнала за църква там, където работи в Египет. Местни християни се страхуват, че 22-годишната (на снимката) е била отвлечена, точно когато две други млади жени изчезнаха от същото предградие на Кайро само дни преди това.

Жените в Ал Хосос, предимно християнски град, намиращ се край Кайро, са твърде уплашени, за да напускат къщите си. Женското събиране в църквата, посещавана от Сузан, вече е отменено. Молим ви, молете се за безопасното завръщане у дома на нашите три сестри в Ал Хосос, Египет. Предполагаемите отвличания следват инцидент, при който мюсюлманин е бил случайно застрелян и убит по време на спор за пари. Християнин е бил задържан в полицията и се очаква да бъде обвинен в убийство. Оттогава насам се наблюдава рязко увеличаване на нападенията срещу християни, особено жени, в Ал Хосос. Но това преследване не е нищо ново – няколко местни жени са били заляни с киселина в лицето си, защото не носели фередже. Християните в Египет са подложени на силен натиск. Екстремистите застреляха най-малко 29 християни, които изтеглиха автобус в провинция Миня на 26 май. Църковните бомбардировки в Танта и Александрия през април и в Кайро през декември убиха най-малко 68 души.

* Молете се за безопасното завръщане на Сузан Ашраф Роуи и на другите две изчезнали жени. Молете се да познаят Божията закрила и мир – както те, така и техните семейства – и Господ да пази сърцата и умовете им (Филипяни 4:7).
* Молете се за нашето християнско семейство в Египет – да останат твърди в своята вяра и да се доверят изцяло на Всемогъщия Бог.
* Молете се за мъдрост, смелост и решителност на египетското правителство да се противопостави на разпространението на ислямския екстремизъм в нацията и да защити християнската общност.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, продължавайте да се молите за нашите братя и сестри в провинция Жеджианг в Китай. Длъжностните лица наскоро инсталираха средства за наблюдение на църковните имоти: този месец те са спрели захранването и водоснабдяването на няколко църкви, които са отказали да инсталират камери за наблюдение, както и на домовете на църковните водачи. Онези църкви, които са отстъпили и позволили на длъжностните лица да инсталират камери, са с възстановени електро- и водоснабдяване.

3 thoughts on “ЕГИПЕТ – Три християнки са „отвлечени“ от предградията в Кайро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.