Християните от села в Индия се крият след брутално нападение

Християните от села в Индия се крият след брутално нападение

Сведения казват, че християнски семейства са в укриване, след като
враждебно настроени хора от племето в щата Чатисгарх са ги заплашили с убийство. Причината е, че християните са свидетелствали на полицията за масово нападение, случило се преди две седмици.
Въоръжени с бамбукови и железни пръчки, лъкове и железни сърпове, голяма тълпа е атакувала дом и църковна сграда до него в село Чингрварам, регион Сукма, където християните са празнували раждането на дете с молитви и благодарения предната вечер. Около 20-25 приятели и членове на семейства са спели в дома и още 25-30 във църковната сграда, когато местни жители, много от тях пияни, са ги нападнали – казва „Морнинг Стар Нюс“ (Morning Star News).
„Те биеха децата и жените, които готвеха отвън“, – казва Лахман Мандави, 21-годишен оцелял. Докато децата са били пребивани с ръце и крака, останалите са били обстрелвани със стрели и бити с железни прътове.
Нападателите са обстреляли със стрели бащата на Мандави, 50-годишния собственик на дома – Мадви Мука оставяйки го ранен. След това са нападнали жената Мадкам Санни със сърп, който е оставил длъбоки рани между пръстите й, както и е пукнал костите на ръката й.
„Беше пълен хаос и хората бягаха, за да спасят животите си,“ – казва друга жертва, 24-годишният Лаксшу Мадкам, докладват от „Морнинг нюс“. Твърди се че също е имало насилствени опити за обръщане на хора от вярата им.
Много от гостите са избягали към джунглата, за да спасят животите си. Някои от тях свидетелстват, че са избягали към най-близката централна резервна полицейска станция и са помолили за помощ, но полицаите са отказали да ги подкрепят. Рано на другата сутрин някои от оцелелелите погрешно предположили, че е безопасно да се върнат в региона са били пресрещнати и брутално нападнати отново.
Адвокатът Амит Манваткар, доброволец на Евангелисткото дружество на Индия и Комисията за религиозна свобода, казва, че полицията е приложила несъществени раздели от закона, омаловажавайки сериозността на нападенията. „Подстреканият от религиозни причини агресивен инцидент е бил изложен като ежедневно сбиване,“ – е споделил Манваткар с „Морнинг Стар Нюс“.
Той е казал, че враждуващите са заплашили да убият християни след като те са подали оплаквания в полицията, в следствие на което около 25 човека са избягали в друг град, включително ранените и техните семейства.

* Помолете Бог да утеши и изцели, физически и емоционално, всички, които са били афектирани от тази брутална атака.
* Молете се, тези които са отговорни за това ужасно дело да бъдат доведени до справедливост.
* Молете се властите да приемат тов анападение сериозно – като акт на религиозно мотивирана агресия и да действат, за да предотвратят бъдещо насилие срещу християните.
* Молете се международната общност, включително Великобритания, да представят проблема с нарастващите гонения срещу християни пред индийските власти.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Седем християни са били убити от
фуланска групировка в нападение главно срещу християнските общества в щата Кадуна, северна Нигерия през нощта на 28-ми ноември, докладват от „Морнинг Стар Нюс“. Четирима други са били ранени и две деца, Ребека Андрю и Клемент Андрю, са били отвлечени в нападението в област Джема – докладвал местен жител на „Морнинг Стар“. Няколко къщи са били изгорени.

* Мол
ете се за опечалените, за ранените и за безопасното завръщане на Ребека и Клемент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.