Благодарим, че се молите за гонените

0
Благодарим, че се молите за гонените

Благодарим, че се молите за гонените

Благодарим ви много, че през изминалата година се молихте за всички наши братя и сестри по света, които са платили висока цена за това, че следват Исус. Независимо дали са в затвора или се крият, в страх или на съд, знаем, че вашите молитви значат много за тях.
 
Ние се радваме, че евангелието продължава да дава плодове в страни, противопоставящи се на християнското послание, въпреки новите ограничения, наложени след избухването на коронавируса.
 
В Китай, където започна пандемията, властите в провинция Шандонг забраниха онлайн проповядването и „дружества, които се събират без позволение“, но тъй като ограниченията върху дейността на църквите се увеличиха заради вируса, мнозина прибегнаха до предаване наживо в Интернет.
 
Също така съобщихме, че нашите сътрудници, служещи в Северна Корея, са получили трогателно свидетелство от човек, на когото са дали Библията в дигитален формат. Той е казал, че вирусът се разпространява бързо на места като Пхенян и Синуйджу, но е добавил: „Мислих, че всички ще умрем от глад или инфекция. И двете са смъртоносни и носят отчаяние, но след като Го познах, страхът ми изчезна. Благодаря ви.“
 
Също така благодарим на Бог, че правителството на Судан премахна комитетите, създадени при предишния режим, поемащи контрола върху църковните дела. Църквите все още ще трябва да предприемат правни дела, за да си възвърнат контрола върху имуществата, конфискувани при правителството на президента Омар ал Башир.
 
Молим ви, продължете да се молите за християните в северна Нигерия, където нападения на терористите от Боко Харам и фуланските групировки продължат и за християните в Индия, които са били нападнати от индуистки екстремисти.
 
Благодарим на Бог, че броят на евангелските затворници в Еритрея е намалял тази година от около 600 на 300 души. Докато празнувате тази година, молим ви, не забравяйте онези братя и сестри, които все още са зад решетките в страни като Еритрея и Китай, вярващи като Уанг Йи от „Църквата на ранния дъжд“, който изглежда сякаш ще прекара третата си поредна Нова година в затвора.
 
Благодарим ви още веднъж, че се застъпихте за нашето преследвано семейство тази година. Вашите молитви помагат на вашите християнски братя и сестри да бъдат силни в борбата. Нека Бог да ви благослови богато през празниците и през 2021-ва година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.