Франклин Греъм в Украйна за Великден

0

Евангелизаторът Франклин Греъм ще замине за Украйна, за да предаде специално великденско послание близо два месеца след нахлуването на Русия в страната.

 

„Ще се върна в Украйна, за да проповядвам великденско послание, което ще се…

Франклин Греъм в Украйна за Великден

Франклин Греъм в Украйна за Великден

Франклин Греъм в Украйна за Великден
Евангелизаторът Франклин Греъм ще замине за Украйна, за да предаде специално великденско послание близо два месеца след нахлуването на Русия в страната.

 

„Ще се върна в Украйна, за да проповядвам великденско послание, което ще се излъчи във FoxNews на Великденската неделя, 17 април, в 12:00 ET“, обяви той.

 

Инвазията доведе до близо 1800 цивилни смъртни случаи и остави над 2400 ранени, според Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека (OHCHR).

Евангелистът пътува до Украйна в началото на миналия месец, където неговото хуманитарно служение, Samaritan Purse, създаде медицинско заведение в Лвов.

 

Греъм, който също е президент и главен изпълнителен директор на Евангелистката асоциация на Били Греъм (BGEA), каза пред CBN News, че молитвата е от решаващо значение за народа на Украйна.

 

„Трябва да се молим за народа на Украйна“, каза той пред CBN News. „Молитвата е оръжие номер едно. Насърчаваме християните да се молят за онези от нас, които са там. Ние обещаваме в името на Исус, да бъдем Неговата светлина. Ние ще бъдем свидетели за Него, въпреки тази криза“.

 

Греъм също призова руския президент Владимир Путин и украинския президент Владимир Зеленски да дадат съгласието си за прекратяване на огъня по време на 10-те дни на Великден.

 

„Писах до руския президент Владимир Путин и до украинския президент Владимир Зеленски с молба за прекратяване на огъня от 15 до 24 април, което обхваща 10-те дни на Светия Великден по целия свят“, написа Греъм във Фейсбук. „Споделих им, че ще призова църквите в Украйна, Русия и по целия свят да се обединят в молитва през тези 10 дни. Нека смирено се обединим пред Царя на царете и Господа на господарите, Принца на мира , да поискам Неговата помощ и милост."

 

Той продължи: „Някой попита защо поисках прекратяване на огъня само за 10 дни. Ако могат да спрат да се бият за седмица или 10 дни, може би могат да спрат да се бият за две седмици. Ако спрат за две седмици, може би могат да спрат за на месец. Ако спрат за един месец, може би ще спрат завинаги. Трябва да започнеш отнякъде."

 

Източник: Christian Headlines

Photo credit: Fox 7 Austin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.