Домът на Били Греъм става център за възстановяване на църковни служители

0

Къща в Северна Каролина, която някога е била дом на световноизвестния евангелист Били Греъм и съпругата му Рут, и техните деца през най-важните години от неговото служение, е превърната в център за възстановяване на пастири и мисионери благодарение …

Домът на Били Греъм става център за възстановяване на църковни служители
Къща в Северна Каролина, която някога е била дом на световноизвестния евангелист Били Греъм и съпругата му Рут, и техните деца през най-важните години от неговото служение, е превърната в център за възстановяване на пастири и мисионери благодарение на местен бизнесмен, актьора Кърк Камерън и третата дъщеря на Греъм.

 

Бизнесменът от Шарлот Стивън Л. Томас, Кърк Камерън и Рут Греъм, която е писател и автор на християнска литература, са обединили усилия, за да направят това възможно, съобщава уебсайтът Billy’s Home Place.

 

Центърът „предлага активности, предназначени да възстановят пастирите и да помогнат на вярващите да открият Божията воля чрез дълбоко потапяне в Божието Слово“, се казва в публикацията. В нея се казва още: „Ако служите като професионален мисионер или пастор с 20 или повече години стаж, отделете няколко минути и попълнете формуляра, който ще ви осигури почивка. Няма такса за пастори или мисионери, които отсядат в Billy’s Home Place.“

 

Преди около две години първоначалният семеен дом на Били и Рут Греъм в Монтреат беше обявен за продажба на цена от 599 000 долара, тъй като Рут Греъм се опитваше да събере средства за медицинското лечение на собствената си дъщеря. Имотът е продаден за 750 000 долара на 1 септември 2021 г., според Redfin.

Рут Греъм, чиято дъщеря страдаше от мултисистемно разстройство, което засяга различни части на тялото, каза пред The Christian Post в изявление по онова време, че родителите ѝ са закупили дома в края на 40-те години на миналия век.

 

„Решиха да го купят, защото се намираше точно срещу дома на баба ми и дядо ми“, казва тя. „Родена съм по времето, когато семейството ми живееше в къщата. Евангелизационните походи в Лос Анджелис и обиколката на баща ми в Англия се случиха през онези години. … това е мястото, където започна всичко.“

 

Греъм се преместват от къщата през 1957 г., но остават в Монтреат. Домът е бил използван като ваканционно жилище под наем през последните години. Гостите на дома получават достъп до семейния живот на Греъм, защото могат да ползват оригиналното обзавеждане на вилата, книги, снимки и спомени.

 

Двуетажният дом е заобиколен от няколко живописни алеи и потоци.

 

Уебсайтът на Billy’s Home Place информира: „Богато на християнска история и евангелско наследство, това скромно имение е повече от реликва за добре изживян живот. По-скоро тази къща служи като продължение на наследството на д-р Греъм. Убежище за уморени пастири и мисионери, където да търсиш лицето на Бога. С тази цел е създаден Домът на Били.“

 

Домът е служил като символ на помазание, където Бог е избрал да използва един Свой „смирен слуга“, за да сподели евангелието на Исус Христос със света. Греъм често е съчинявал проповеди и изучавал Библията на малко писалище в кабинета си на втория етаж. Библиотеката му представя безбройните часове, които Били Греъм е посветил на молитва за непокаяните души и онези, които се нуждаят от Христос.

 

Източник: Christian Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.