Евангелски християни стават доброволци по залесяване

0

Продължава инициативата за по-зелен Карнобат. Тя е подкрепена от вярващи от Евангелската петдесятна църква в града. Седем ентусиазирани доброволци, въоръжени с нужните инструменти прекарали съботния ден в залесяване. Фиданките от Летен дъб и Дъб Цер…

Евангелски християни стават доброволци по залесяване

Евангелски християни стават доброволци по залесяване

Евангелски християни стават доброволци по залесяване
Продължава инициативата за по-зелен Карнобат. Тя е подкрепена от вярващи от Евангелската петдесятна църква в града. Седем ентусиазирани доброволци, въоръжени с нужните инструменти прекарали съботния ден в залесяване. Фиданките от Летен дъб и Дъб Цер са дарени от „Зеления отбор на България” от "Игри на вилята". За няколко часа евангелските вярващи са засадили около 45 дръвчета, сред които и двугодишни фиданки. Доброволците са белязали дръвчетата, с надеждата всяко едно от тях да оцелее.

Ръководителят на църквата Илия Митев  е споделил, че отговорността за опазването на околната среда е изцяло на човека: „Част от отговорността на църквата е да се грижи за земята, дадена ни от Бог. Това, което ние като християни можем да кажем е, че отговорността за опазване на околната среда е предадена от нашия Творец и Създател и трябва да се стремим да възпитаме това съзнание в младото поколение. Част от опазване на природата е залесяването. Изсичането на горите оказва влияние за покачване на температурите и това е пагубно за природата. Ние, като разумни човеци се включваме в това начинание и се надявам все повече хора да откликнат на призива”.

Според Добрин Николов от "Игри на волята" и най-малкото действие на човека влияе върху природата. „Ние сме около 8 млрд. души. Всеки един от нас има отговорност към планетата, тъй като сме най-силния вид. Лично аз полагам колкото може повече усилия да стимулирам хората да се замислят за опазване на природата. Решенията, които взимаме в ежедневието ни са много важни и всеки трябва да си поеме отговорността”, допълва той. Инициаторът е на мнение, че това може да се случи най-добре, като сме обединени и заедно взимаме качествени решения за подобряване на нещата в полза на природата. 

През 2020 г. на Къркказан баир залесиха около 700 фиданки. Част от дръвчетата изгоряха, но това не повлия на ентусиазма на доброволците. Те апелират съгражданите им да се включват в подобни инициативи, тъй като дърветата са въздухът, който дишаме.

Източник: "Гласът на Карнобат"

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.