Евангелие по Лука, глава 19

0

РЕШЕНИЕТО „А Закхей пристъпи и рече на Господ: „Ето половината от имота си, Господи, давам на сиромаси; ако пък от някого съм взел нещо чрез измама, ще го върна четворно.“ Лука 19:8 Всички знаем случката със Закхей бирникът. Обикновено подвига му да се качи на дървото за да види Исус е най-важното усилие, което забелязваме,…

Евангелие по Лука, глава 19

Евангелие по Лука, глава 19

РЕШЕНИЕТО

А Закхей пристъпи и рече на Господ: „Ето половината от имота си, Господи, давам на сиромаси; ако пък от някого съм взел нещо чрез измама, ще го върна четворно.“ Лука 19:8

Всички знаем случката със Закхей бирникът. Обикновено подвига му да се качи на дървото за да види Исус е най-важното усилие, което забелязваме, че е извършил този човек. И наистина усилието му е  било похвално. Трябва да се възкачиш над тълпата за да зърнеш Учителя. Без такова усилие не само, че няма да Го видиш, но и Той няма да ти проговори!

За много от нашите съграждани, интереса към духовното се заключава от видяната по телевизията великденска церемония – и в това се състои проблемът – Христос никога не става „гост“ на домът им. За това и народът ни няма елементарни християнски познания, въпреки че се брои за християнски!

*     *    *

Срещата на Закхей с Христос е била паметна, но истинска промяна в живота му е настанала от решението, което взел в следствие на тази срещата! Няма по-подходящо време и за нас, в което да променим живота си, от времето на „срещата“ ни с Христос! И не става въпрос само времето на нашето повярване, но и за всеки друг случай в който усетим присъствието Му. Трябва да си изградим навика да взимаме решения за промяна, защото при всяко изявено Негово присъствие, освен откровението за неправилното ни поведение, получаваме и вдъхновение и сила за да се променим!

%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.