Евангелие по Лука 3 глава

0

А ВИЕ КАКВО ЩЕ СТОРИТЕ? „…Божието слово дойде до Иоана, Захариевия син, в пустинята. И той отиваше по цялата страна около Иордан и проповядваше кръщение на покаяние за прощаване на греховете… И тъй, той казваше на множествата, които излизаха да се кръщават от него: Рожби ехиднини! кой ви предупреди да бягате от идещия гняв? Прочее,…

Евангелие по Лука 3 глава

Евангелие по Лука 3 глава

А ВИЕ КАКВО ЩЕ СТОРИТЕ?

„…Божието слово дойде до Иоана, Захариевия син, в пустинята. И той отиваше по цялата страна около Иордан и проповядваше кръщение на покаяние за прощаване на греховете…
И тъй, той казваше на множествата, които излизаха да се кръщават от него: Рожби ехиднини! кой ви предупреди да бягате от идещия гняв? Прочее, принасяйте плодове достойни за покаяние; и не почвайте да си думате, имаме Авраама за баща; защото ви казвам, че Бог може и от тия камъни да въздигне чада на Авраама. А и брадвата лежи вече при корена на дърветата; и тъй, всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и в огън се хвърля.

И множествата го питаха, казвайки: Тогава какво да правим?Лука 3:2-10

Ние днес сме пред Второто идване на Господ Исус Христос, така както Йоан Кръстител е бил пред Неговото първо идване. Но ние днес, повече от Йоан, имаме задължението да викаме:
„Рожби ехиднини! Принасяйте плодове достойни за покаяние! Прави направете пътищата си, защото брадвата лежи вече при корена на дърветата и Господното пришествие идва!“

За да постигне целта си и за да прогласи идването на Помазаника, Йоан е можел да стане активист и дори лидер в някоя от политическите партии от своето време. Но Кръстителят  не го е сторил защото партиите и преди, и сега имат за цел единствено да се подредят по-близо до „безплатната трапеза“, а не да проповядват морал, правда и Небесно царство!

Йоан не се е присъединил и към сектите на фарисеите, садукеите и есеите, при все че те са били религиозни формирования, такива каквито и днес се забелязват в християнските среди, изповядващи християнска култура без Бог, легализъм или пълно оттегляне от света – вие определете кои, кои са!

Йоан Кръстител е избрал опасният, несигурен, но единствено възможен път, да излезе и да проповядва на тези, които имат нужда да чуят за Идващият!

А вие какво ще сторите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.