Евангелие по Лука 24 глава

0

ОТКРОВЕНИЕ, ПРОСВЕТЛЕНИЕ И ВДЪХНОВЕНИЕ „Тогава им просветли ума, за да разбират Писанията“ (в други преводи „отвори ума„) Лука 24:45 Учудвате ли се, че много добри хора не разбират и не приемат Божието слово? Дори мъдри и учени хора не Го схващат! За съжаление и за религиозните То е ирационално, неразбираемо, мистичното и отделено от живота….

Евангелие по Лука 24 глава

Евангелие по Лука 24 глава

ОТКРОВЕНИЕ, ПРОСВЕТЛЕНИЕ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Тогава им просветли ума, за да разбират Писанията“ (в други преводи „отвори ума) Лука 24:45

Учудвате ли се, че много добри хора не разбират и не приемат Божието слово? Дори мъдри и учени хора не Го схващат! За съжаление и за религиозните То е ирационално, неразбираемо, мистичното и отделено от живота.

Човешкият ум е обграден от крепост градена от света, сатана и греха още от най-ранна възраст. Заради първородния грях, децата възприемат злото, забраненото и грешното по-бързо, от колкото правилното и градивното. Ако учениците можеха да запомнят и разбират уроците си със същата бързина, с която запомнят ругатните и злите навици, всички биха завършвали средното си образование, пет пъти по-бързо. Възрастният човек има в умът си непревзимаема крепост от предразсъдъци, погрешна логика, неверни факти и лични заблуди, които оказват съпротива на всяко благовестие и Слово от Бога.
Дори учениците на Христос, въпреки съприкосновението си с най-великият Учител, въпреки сподвижничеството си Въплътеното Божие Слово, въпреки видяното със собствените им очи и реалното практикуване на чудесата с Исус, бяха със затворени умове! Те от детинство са знаели писанията и пророчествата за Месията. Лично са се запознали и са живели с Него. Той им е обяснявал всичко и въпреки това, когато пророчествата за Него се изпълняват всичките те са се оказали изумени,  объркани и разочаровани. Необходимо било Исус да ги изведе от объркването им и да „отвори“ и просветли  умовете им!

Божие Словото има свръхестествени свойства, които единствено могат да превземат крепостта в човешкият ум!

Словото Божие съдържа в Себе Си ОТКРОВЕНИЕ – знание, което е скритото, непонятно и недостъпно за човешкият ум, сетива и логика.

Словото Божие носи ПРОСВЕТЛЕНИЕ – сила, която отваря умът и руши дяволската крепост и логика за да може умът да приеме истината и да я разбере.

Словото Божие придава ВДЪХНОВЕНИЕ –  желание, воля и сила с които може да бъде изпълнено приетото и разбрано Божествено откровение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.