ЕТИОПИЯ – Висяща опасност над еритейските християни

0
ЕТИОПИЯ – Висяща опасност над еритейските християни

ЕТИОПИЯ – Висяща опасност над еритейскит...

Партньори на Релийз Интернешънъл получиха сведения, че два от бежанските лагери в района Тигрей в северната част на Етиопия са били нападнати в скорошен конфликт там, а някои бежанци са принудително върнати в родната си Еритрея. Има възможност сред тях да е имало и християни. Като се има предвид интензивното преследване срещу християните в Еритрея, съществува истинска загриженост относно това какво ще се случи с всички вярващи, върнати обратно през границата.

Молим ви, молете се за тези братя и сестри, а също и за тези, които все още страдат в Тигрей. Въпреки че конфликтът до голяма степен е приключил, все още има единични битки, както и недостиг на храна. Също някои услугите като банкиране, транспорт и комуникации все още не са възобновени напълно.

Много християни, избягали от преследване в Еритрея, са се установили в региона – в бежанските лагери или в местните общности. Някои от тези християни сега се е наложило да бягат отново поради конфликта.

Молим ви, продължете също да се молите за християните в затворите в Еритрея. Слава на Богау, че миналата година бяха освободени неколцина, включително и такива, които са били задържани в продължение на десетилетие или повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.